欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 实用文 > 其他范文

四级最后一搏-阅读训练

时间:2025-11-27 07:37:48 其他范文 收藏本文 下载本文

下面是小编为大家推荐的四级最后一搏-阅读训练,本文共8篇,欢迎大家分享。

篇1:四级最后一搏-阅读训练

四级最后一搏-阅读训练(1)

Part Ⅱ Reading Comprehension  (35 minutes)

Directions:There are 4 passages in this part.Each passage is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A),B),C) and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.?

Passage 1

Questions 21 to 25 are based on the following passage. ?

Hardly a week goes by without some advance in technology that would have seemed incredible 50 years ago.And we can expect the rate of change to accelerate rather than slow down within our lifetime.The developments in technology are bound to have a dramatic effect on the future of work.By , new technology will have revolutionized communications.People will be transmitting messages down telephone lines that previously would have been sent by post.Not only postmen but also clerks and secretaries will vanish in a paper-free society.All the routine tasks they perform will be carried on a tiny silicon chip so that they will be as obsolete as the horse and cart after the invention of the motor car.One change will make thousands,if not millions,redundant.?

Even people in traditional professions,where expert knowledge has been the key,are unlikely to escape the effects of new technology.Instead of going to a solicitor,you might go to a computer which is progammed with all the most up-to-date legal information.Doctors,too,will find that an electronic competitor will be able to carry out a much quicker and more accurate diagnosis and recommend more efficient courses of treatment.In education,teachers will be largely replaced by teaching machines far more knowledgeable than any human being.Most learning will take place in the home via video conferencing.Children will still go to school though ,until another

篇2:四级最后一搏-阅读训练答案与详解

四级最后一搏-阅读训练答案与详解(1)

Passage One?

【短文大意】这篇论述文论述了现代社会的科学技术日新月异,必将对未来社会的工作产生重大的影响。例如新技术对通讯方式的影响,将使诸如邮差、职员、秘书等事务性工作者消失。?第二段论述即使传统上需要专业知识的行业也会受到新技术的影响。人们不用再找律师询问法律知识;医生会受到计算机的挑战;老师也会大部分被机器取代。人们通常在家里通过可视课堂学习,孩子们仍然上学也只是为了交朋友和培养社会能力。?因此,新技术将对我们造成失业的威胁。第三段告诉我们应直面现实。(not hide our heads in the sand)工会为减少失业所做的努力必将失败,人们只有会用电脑才有幸不致失业,毕竟,各行业都需要有会编写电脑程序的人。唯独收集垃圾的清洁工不须会用电脑。也只因为编写变化难测的清洁工作的程序太难。总之,短文论述了将来高科技的发展尤其是电脑将对许多行业产生重大影响,使人们面临失业威胁。为此人们只有学会电脑,精通电脑才能在未来社会立于不败之地。?

21.C 本题的落点在第一段的第二句。句中rather than (而不是)连接两个意义相对的成分。从 slow down (缓慢下来)可以推测 accelerate意为“加速”,与C项中speed up相近。?

22.B 本题的落点在第一段的第五、六句。句中提到:人们将用电话线而不用邮政传递信息,邮差将消失。?

23.B 本题的所述内容在第二段的前三句第三段倒数第二句。其中第二段的第三句说明电子竞争对手即计算机能更快更准确地作出诊断,同时提供更有效的'治疗措施。因此可以断定B为正确项。?

24.D 本题的落点在第二段的最后三句,注意以下词语 largely replaced 而不是 completely replaced, most learning  而不是 all learning,still go to school 以及 make friends and devolop social skills.?

25.A 本题的落点在第三段的第四句。本句的大意是:人们要想摆脱失业的命运,就得懂计算机 (get computer literate)。言外之意就是要人们尽早为将来作准备。B.C 两项与题意不符。D项中提到的清洁工并非人们最理想的工作。?

Passage Two?

【短文大意】这是一篇说明文,说明了艾滋病的病因,传播和早期症状。第一段通过患病人数和死亡人数说明了艾滋病对人们构成了严重威胁。第二段讲艾滋病目前尚无药可治,但研究者已了解了其发病机理。第三段讲艾滋病的传播途径。第四段讲述了人们对其传播的一些错误认识。最后一段说明了感染艾滋病后的一些常见症状。该文可增进人们对艾滋病的初步了解。?

26.D A.B.C 这三项表达的意思均可在文中找到,只有D项未在文中出现过。?

27.C 根据文章的第三段和第四段我们可以断定只有C项不符合事实。?

28.A a pregnant woman 意为“怀孕的妇女”。从“from...to her developing baby”中可推测出此意。?

29.B 该段的第一句话提供了解题所需的信息,题目中 symptoms 意为“症状”,即文中 warning signs 之意。?

30.A 由文章的第二段可知,白细胞是人体免疫系统的组成部分,所以当艾滋病毒开始侵袭人的免疫系统时,人体内的白细胞就开始遭到破坏。抓住关键处“The virus invades healthy cells including white blood cells”.?

Passage Three

【短文大意】该文通过专家的实验证明婴儿学习并不总是为了获得即时可见的奖赏,即满足一些基本生理需求,而有时是成功的结果激励他们学习。成功地解决问题,掌握技巧也会让婴儿愉悦,故而人类天生就有一种了解世界,控制环境的欲望。由此文可知人们学习虽多有功利目的,但学习本身也有很多乐趣,学习也是人类的本能,全文可分两部分,第一部分是第一段,讲述人们一向认为婴儿学习只是为了看得见的物质回报。后三段是第二部分,通过Papousek的实验证明婴儿行动也有为着精神回报,即成功感会推动他们去做一些事情。文中关键处是第一段第一句,起着过渡作用的第二段和第四段后半部分

篇3:六级最后一搏-阅读训练

六级最后一搏-阅读训练(1)

Directions:There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D) . You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.?

Passage 1

?Questions 21 to 25 are based on the following passage:?

One day in 1935 the management of Britian’s Southern Railway (as it was then called) announced its intention to close the branch line from Lynton to Barnstable in North Devon. The proposal was received by the local inhabitants with angry protest. For them, the tall-chimneyed locomotives and the little flower-bordered stations of Devon had become as much of an institution as the village church or tavern. Moreover, the line ran through the heart of a popular tourist district. What would the holidaymaker do without it? Closing down the railway line had been unthinkable, yet now some busybody official in remote London was threatening to destroy it with a stroke of the pen.?

Mounting local opposition resulted in a meeting at Barnstaple, where the crowed was joined by very vocal protestors from the other end of the line at Lynton.The meeting seemed to be going well for the railway supporters until the chairman politely inquired how many people from Lynton had traveled to Barnstaple by train. Out of the embarrassed silence that followed emerged the painful truth that, to a man, those who had come from Lynton to fight for the railway had come by highway. The fate of the Lynton and Barnstaple branch line was sealed.?

This sad little story

篇4:六级最后一搏-阅读训练答案与详解

六级最后一搏-阅读训练答案与详解(1)

短文大意:文章叙述了英国南方铁路公司因宣布关闭从林登到邦斯太博之间的铁路引起了一场抗议**。从这个悲伤的小故事中可以看出当年英国人对他们铁路的态度。从中现代人也可以得到某些启示:我们不再满足于我们目前所处的时代,而以往的,实实在在的东西却令人难以忘怀。?

21. 答案A。?

【参考译文】反对关闭铁路所争论的理由之一是什么??

【试题分析】本题为理解判断题,需要根据关键词语进行推理。?

【详细解答】在短文第一段里有一句话:Moreover, the line ran through the heart of popular tourist district. What would the holiday maker do without it? (这条路线穿过一个著名的旅游中心,没有了它,那些假日的游客怎么办?)从这里不难看出这是反对关闭铁路所持的理由之一,故A为正确答案。 ?

22. 答案C。?

【参考译文】是谁反对关闭这条铁路支线的??

【试题分析】本题为理解判断题,需要根据关键词语进行推理。?

【详细解答】文章第二段开头说得很清楚:Mounting local oppsition resulted in a meeting at Barnstaple, where the crowd was joined by very local protestors from the other end of the line at  Lynton. (当地反对的浪潮高如山,于是在Barnstaple召开了大会,铁路另一端的Lynton来的人加入了这个行列。)这就清楚地说明这条铁路的关闭遭到了来自两个地方人的强烈抗议,即Barnstaple和Lynton的.人们,故C为正确答案。 ?

23. 答案D。?

【参考译文】作者对召开这次大会的人们的态度有何反应??

【试题分析】本题考查对作者意图的理解。?

【详细解答】作者对召开这次大会的人们持批评态度。这可以从文章第三段文字中所表达出来的语气中看得出来。当大会主席问到从Lynton来的人有多少是乘火车来的时候,人群中竟鸦雀无声,他们都是由公路乘汽车来的。这段文字的叙述充分表达了作者对这些人所持的批评态度,故D为正确答案。 ?

24. 答案A。?

【参考译文】作者似乎认为铁路成了什么纪念品了??

【试题分析】本题考查对作者意图的理解。?

【详细解答】从文章的最后一段,特别是最后一句话,可以判断出作者的意图和想法。Of that age, Britain’s railways are the most eloquent and enduring reminders.(当年,英国的铁路成了最动人心弦、最令人依依不舍、缅怀往事的纪念品了)。故A为正确答案。

25. 答案C。?

【参考译文】文章说明英国南方铁路现在____。?

【试题分析】本题考查对文章细节的理解能力。需要根据关键词语进行推理。?

【详细解答】文章一开头,就明确告诉读者:One day in 1935 the management of Britain’s  Southern Railway (as it was call

篇5:四级最后一搏-词汇

四级最后一搏-词汇(2)

今天我们就来看看答案,看大家的水平是否提高了.

1.D 译文:当然,他们最终的努力是医治战争创伤。?

解析:根据句意,D项inflicted意为“使遭受/承担”符合要求,故为答案。选项 A “imposed”虽也与on连用,但多表示“将…强加于某人”;选项 B “thrown”意为“将…抛向…”;选项C “focused”也与on连用,但表示“集中于…,强调”。前三个选项均不符合句意,故排除。?

2.D 译文:我们公司的秘书兼业务主管将参加这个会议。?

解析:C项结构错误,可先排除;由and所连接的两个名词,如果and后面的名词前没有冠词,谓语要用单数。故D项为正确答案。?

3.C 译文:我不理解他妈妈对他那样做事。?

解析:本题中动名词doing做understand的宾语,而his mother则为doing的逻辑主语,二者形成复合结构。?

4.A 译文:杰克借给我几本有价值的书。?

解析:但凡先行词前有限定词all,much,some,any, few,no,very (正是,恰好是),only或形容词最高级修饰,其后的关系代词应是that,不用which.B项中的who不用于指物,但在上述情况下即使指人也多用that。D项关系代词用错。C项what 不是关系代词。?

5.A 译文:我们在工厂工作时,从工人那儿学到了很多。?

解析:该题考查分词作状语。分词作状语时,它的逻辑主语应是句子的主语。若句子的主语也是分词动作的发生者,则用现在分词:若句子的主语是分词动作的接受者,则用过去分词。在本题中分词working的逻辑主语是we,而且we与working之间是主动的关系。依上分析,可排除B.C.D三项。?

6.C 译文:但愿我昨天碰到过他。?

解析:动词wish后面的宾语从句常以虚拟语气表达,其意思为“但愿;要是…该多好”。可用过去式形式表达对现在情况的虚拟,以过去完成式的形式表达对过去情况的虚拟。本题表达对过去情况的虚拟,故选C。其它三项时态不对。?

7.B 译文:要是凯蒂听了我的话,就不会失败了。?

解析:此句为与过去事实相反的虚拟语气,因此虚拟条件句中应用过去完成时。?

8.B 译文:家长有确保孩子得到与其年龄相应的.足够教育的法律责任。?

解析:obligation 意为“义务、责任”,符合题意。impulse 意为“冲动”,influence意为“影响力,感化力”,而sympathy 则为“同情、怜悯”。?

9.B 译文:昨晚一队足球运动员到达旅馆。?

解析:gang 指“一帮,一伙”,troupe指演员、马戏团等的“一队,一班”,school指鱼类的“一群”。只有team最好。?

10.A 译文:你知道这个人的名字吗?他似乎很了解你。?

解析:the name of the man 相当于the man’s name。?

11.C 译文:侦探认为我是有罪的当事人,因为我的动机最强烈。?

解析:人称代词在句末一般用宾格。?

12.C 译文:据报道大多数被人收养的孩子都想知道他们的生身父母是谁。?

解析:most 后接名词时起形容词的作用,不用加冠词,而most of 后面的名词要加冠词the。the most意为“最多”,most和most of 意为“大多数的……”。?

13.B 译文:尽管一个人呆在房子里,但他忙于研究工作并不感到寂寞。?

解析:anything but意为“除了不……”本句意为“他不感到寂寞”。?

14.D 译文:巴洛克告诉我赫准一家将从12号搬出。?

解析:tell的一般现在时可表示已发生的动作。?

15.B 译文:那个地区发生的事情或许反映了现在社会大体的情况。?

解析:at large 意为“大多数,大体上”;A项at length意为“终于;长时间地;详细地”;C项at random意为“随意地”;D项at first意为“一开始”。?

16.C 译文:假日即将开始时下起了雨。?

解析:rained 限定了过去的时间。be about to 意为“马上开始,即将要。”?

17.A 译文:除非明年经济状况改善,否则美国会有广泛的不安。?

解析:unless 引导条件状语从句,从句中用一般现在时表示将来,因此主句用一般将来时。?

18.C 译文:昨天下午我买了一双鞋。售货员说我至少可以穿两年

篇6:四级最后一搏-词汇

四级最后一搏-词汇(1)

Vocabulary and Structure   (20 minutes)

Directions:There are 30 incomplete sentences in this part.For each sentence there are four choices marked A),B),C), and D).Choose the ONE answer that best completes the sentence.Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

1.Their final efforts were,of course,supposed to mend the damage ____ up on the world by the war.?

A)imposed       B)focused       C)thrown       D)inflicted?

2.The secretary and treasurer of our company ____ the meeting.?

A)were to attend C)is attend?B)are to attend D)is to attend?

3.I can’t comprehend his mother____ a thing like that to him.?

A)do B)to do C)doing D)to have done?

4.Jack lent me a few books ____ are of value.?

A)that B)who C)what D)which?

5.____in the factory, we learned a lot from the workers.?

A)Working B)To work C)Work D)Worked?

6.I wish that I ____ him yesterday.?

A)could meet   B)might  meet?C)could have met    D)met?

7.____ ,Kitty would not have failed.?

A)If she has listened to me

B)If she had listened to me ?

C)If she listened to me

D)As long as she listened to me?

8.Parents have a legal____ to ensure that their children are provided with efficient education suitable to their age.?

A)impulse   B)obligation   C)influence   D)sympathy?

9.A____ of football players arrived at the hotel last night.?

A)gang B)team C)troupe  D)school?

10.Do you know ____ ?He seems to know you well.?

A)the name of the man C)the man’s the name?

B)the name of the man’s D)name of the man’s?

11.The detective thought the guilty party to be ____ because I

篇7:四级最后一搏-短文回答

四级最后一搏-短文回答

今天我们就来看看第四部分 Short Answer Questions   (15 minutes)

Directions:There is 1 passage  in this part with five questions or unfinished statements.Read the passage carefully.Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words(not exceeding 10 words).?

Loneliness is a curious thing. Most of us can remember feeling most lonely when we were not in fact alone at all, but when we were surrounded by people.Everyone has experienced,at some time,that utter sense of isolation that comes over you when you’re at a party or in an audience at a lecture.It suddenly seems to you as if everybody knows everybody else;everybody is sure of himself;everybody,that is, except you.?

This feeling of loneliness which can overcome you when you are in a crowd is very difficult to get rid of.People living alone are advised to tackle their loneliness by joining a club or a society,by going out and meeting people.Does this really help??

There are no easy solutions.Your first day at work,or at a new school or university,is a typical situation in which you are likely to feel lonely.You feel that everybody else is full of confidence and knows what to do ,but you are adrift and helpless.The fact of the matter is that,in order to survive,we all put on a show of self-confidence to hide our uncertainties and doubts.?

In a big city it is particularly easy to get the feeling that everybody except you is leading a full,rich,busy life. Everybody is going somewhere,and you tend to assume that they are going somewhere nice and interesting,whereas your destination is less exciting and fulfilling.?

71.What is the passage mainly about??

72.We feel mostly lonely when we____.?

73.What do people usually do to tackle their loneliness??

74.Why do we try to hide our sense of loneliness when we start a new job?

75.What do you tend to assume other’s life to be when you are in a big city???

答案与详解

71. loneliness文中第一段讲Loneliness is a curious thing.第二段的中心句是 This feeling of loneliness is very difficult to get rid of .第三段讲有时孤独是很难排遣的,最后一段讲身处大城市的'人更易感到孤独。故而,孤独就是该文讲述的主题。?

72. stay with people/are surrounded by people 从第一段第二句可知答案。?

73. Joining a club or a society,going out and meeting people 从第二段第二句可知答案。?

74. In order to survive 从第三段最后一句可知答案。uncertainties and doubts就是一种孤独的感觉(sense of loneliness)?

75. Full,rich and busy从最后一段第一句可知答案

篇8:六级最后一搏-听力训练

六级最后一搏-听力训练(2)

Section A

Directions: In this section you will hear 10 short conversation. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversation and the questions will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A, B, C, and D, and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

1.

A. He's a pharmacist.

B. He's a salesman.

C. He's a librarian

D. He's a doctor.

正确答案是_______

2.

A. She got interested in what she was reading.

B. She didn't wake up in time.

C. She went home for lunch.

D. She did her shopping.

正确答案是________

3.

A. She needs a quieter place.

B. She likes to listen to the recorder.

C. The new apartment is cheaper.

D. The present one is too expensive.

正确答案是_______

4.

A. In the side street

B. At the crossroads

C. on the main road

D. On the motorway

正确答案是_______

5.

A. Windy

B. Fine

C. Rainy

D. Overcast

正确答案是______

6.

A. Tom will surely come to repair the video recorder.

B. Tom is very trust worthy.

C. Tom cannot repair the video recorder.

D. Tom doesn't keep his word.

正确答案是________

7.

A. By car

B. By bus

C. By bike

D. On foot

正确答案是_______

8.

A. 2.30 pounds.

B. 2.2 pounds.

C. 5 pounds.

D. 5 pence.

正确答案是______

9.

A. Take a course

B. See the city

C. Go to the park

D. Take a rest

正确答案是________

10.

A. Looking for an apartment.

B. Taking a suburban excursion.

C. Looking for a job.

D. Asking the man for his opinions

正确答案是_______

Section B

四级最后一搏-词汇

小升初,六年磨剑为一搏

大学英语四级词汇训练题及答案

大学英语四级词汇训练500题9

《最后的风景》阅读训练题与答案

《生命的最后时刻》的阅读训练和答案

四级试卷

四级作文题目

四级 作文

四级写作

《四级最后一搏-阅读训练(合集8篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档