下面小编为大家带来职称英语概括大意的练习题,本文共6篇,希望大家能够受用!

篇1:职称英语概括大意的练习题
Alaska
In 1858 Americans welcomed Alaska into the Union as the 49th state, symbolizing a change of attitude that hold in 1867, when the peninsula was purchased from Russia. Then, most Americans had little interest in 1,500,000 square kilometers “of icebergs and polar bear”-beyond Canada s western borders, far from the settled areas of the United States.
In those sections of the state which lie above the Arctic Circle, Alaska still is a land of icebergs and polar bear. Ice buried in the earth, which is permanently frozen to a depth of 90 or more meters, From early May until early August, the midnight sun never sets on this flat, treeless region, but the sun cannot melt the icy soil more than two-thirds of a meter down.
Alaska is America s largest state, but only about 325,000 people live there. According to estimates, 800,000 hectares of its land area are fit for plowing but only about 640,000 hectares are being cultivated.
Arctic Alaska has been the home of Eskimos for countless centuries. It is believed that the Eskimos moved there from Mongolia or Siberia, probably crossing Bering Strait, named for Vitus Bering, the Danish sea captain who discovered Alaska on his voyage for Russia in 1741. The Eskimos are the state s earliest known inhabitants. Russian fur traders established settlements but, by the time Alaska was sold to the United States, most of the traders had departed.
In 1896 gold was discovered near the Klondike River in Canada just across the Alaskan border. Thousand of Americans rushed to the region on their way to Klondike; so a me never returned. Alaska was never completely cut off again, although even today transportation is a major problem. There are only two motor routes from the U.S mainland, and within the state, every town has its own airfield. Planes fly passengers, mail and freight to the most distant villages.
The gold that changed life so suddenly for Alaska was soon ended, and although many stories about mining camps have become part of American literature, the gold from Alaskan earth contributed less to economic progress than the fish from Alaska waters. The fish caught in a single year range in value from $80 million to $ 90 million. Fur-bearing animals are plentiful in the forests and streams, and valuable fur seals inhabit the waters. After fishing, the state s chief industry is lumber and the production of wood pulp. In recent years, Alaska s single most important resource has become oil. The state also has large deposits of coal, copper, gold and other minerals.
1. Paragraph 3_________
2. Paragraph 4_________
3. Paragraph 5_________
4. Paragraph 6_________
A) Rich resources of the state
B) Connections with the outside world
C) Transportation problem
D) The natives of the land
E) Cold climate
F) Land and population
5. For as long as three months of a year, the sun ________ on the ice-covered land of Alaska.
6. According to statistics, _________ of the total area of Alaska has been used for farming.
7. Alaska was originally part of Russia, but was bought _______.
8. Gold did not bring to Alaska as much wealth__________
A. as fish does
B. because of its rich natural resources
C. by the United States in the 19th century
D. shines day and night
E. only a very small percentage
F. a limited amount of the gold found there.
KEY:FDCADECA
1.职称英语卫生类概括大意练习题
2.职称英语考试理工类概括大意专项练习题及答案
3.20职称英语卫生类考试概括大意练习题
4.职称英语练习题及答案
5.职称英语综合类学习资料概括大意练习6
6.职称英语《理工A》概括大意历年真题及答案解析
7.职称英语综合类学习资料概括大意练习3
8.职称英语综合类学习资料概括大意练习9
9.职称英语综合类概括大意练习(3)
10.年职称英语《综合B》概括大意真题
篇2:关于职称英语的概括大意练习题
1. Physical fitness is the result of many factors-good medical and dental care, proper nutrition, adequate rest and relaxation, and sensible personal habits. But these are never enough. An essential factor is regular physical activity-exercise for a body that needs it to function well.
2. All of us know that ordinary movements-things like running, jumping, and bending-are made by muscles. Muscles also do many other things. They suck air into your lungs, push food along your digestive tract, and tighten your blood vessels to raise blood pressure when you need more pressure for an emergency. Your heart is a muscular pump.
3. When your muscles are not used, or are not used enough, they do not develop and grow properly. They soon become flabby and weak, shrink in size, and lose the ability to do the jobs they were meant to do.
4. Recent studies showed that the average high school student spends fifteen to thirty hours a week watching television and only two hours a week in organized play or exercise. That is one reason why one-third of the 200,000 pupils tested for the Presidents Council on Physical Fitness failed a simple test of strength, stamina, and flexibility. Some of the boys and girls could not raise themselves to a sitting position without using their hands!
5. Cars and buses, elevators and escalators, TV and push-button machines all tend to reduce strenuous physical activity. But our bodies still need exercise. Without it they soon become weak, ineffective, and unattractive.
23. Paragraph 1 _______.
24. Paragraph 2 _______.
25. Paragraph 4 _______.
26. Paragraph 5 _______.
A. Factors of physical fitness
B. Our body needs exercise
C. The result of lacking exercise
D. Muscles need exercise
E. The function of muscles
F. The way of keeping fit
27. Some people have difficulties in standing up due to _______.
28. Your muscles become weak when they are _______.
29. To keep fit, you have to _______.
30. Muscles can help raise blood pressure by _______.
A. be overweight
B. lacking adequate exercise
C. hurt badly
D. not used
E. do exercise
F. tightening blood vessels
1.职称英语概括大意的练习题
2.2016年职称英语卫生类概括大意练习题
3.职称英语考试理工类概括大意专项练习题及答案
4.2016年职称英语卫生类考试概括大意练习题
5.关于职称英语《理工A》概括大意试题【附答案】
6.职称英语练习题及答案
7.职称英语综合类学习资料概括大意练习6
8.职称英语《理工A》概括大意历年真题及答案解析
9.职称英语《卫生类》概括大意专项练习的总结
10.20职称英语综合类概括大意练习(3)
篇3:职称英语卫生类概括大意练习题
Compact Disks
1 If someone says to you your music CDs don't really hold any music on them,and they only have numbers recorded on them,you may not believe it.In fact,he is right in that sound is actually recorded onto the CDs as special numbers ― a digital code.1 The code is pressed onto the CD as bumps on a long spiral track almost five kilometerslong.These bumps are an average of 0.5 microns wide.
2 A small laser beam shines onto the bumps as the CD turns.The light is reflected back to a receiver that records how the laser light bounces back.This lets the CD player2 turn the reflected light back into the original code.This means you can hear the original code as music.
3 Digital codes are used with many technologies.E-mail needs these kinds of code numbers.Space probes communicate with their ground station on earth using digital codes.Bar codes are read as digital codes in computer systems.Digital communications with cell phones need digital codes.Weather radios also tune in to specific signals using these codes.
4 There are many types of compact disk.One format is called CD-RWs.They can be recorded on and re-recorded on (rewritten on) as you would do with a floppy disk3.Another format is the CD-ROM.The technology for recording on these disks is different from other CDs.These CDs have a dye layer that the CD writer can darken or leave clear.The clear and dark spots are the digital code.CD-ROM stands for Compact Disc ― Read Only
Memory.4 This disk is like a“super”floppy disk that can hold lots of information.One CD-ROM can hold the same amount of data as 500 floppy disks.Information is permanently recorded onto it.Computer games and other programs are considered to be CD-ROMs.
5 CDs were first sold to the public in 1982.These CDs still play well and sound fine.Current CDs are expectedto last between 70 to 200 years.Of course,you can make sure your CDs last a long time by taking care of them.
6 Science keeps on developing.It may not be many more years before a completely new technology is invented5 and introduced to the public for music recording.In the meantime,there is no doubt you will continue to enjoy listening to your favorite music on CDs6 and playing your favorite computer games on CD-ROMs.
练习:
1.Paragraphs 1 & 2__________
2.Paragraph 3__________
3.Paragraph 4__________
4.Paragraph 5__________
A Digital Code Has Wide Applications
B Floppy Disks Are Outdated
C CDs Are Durable
D CD's Working Principle Is Explained
E CD-RWs Play Better Than CD-ROWs
F CDs Are of Many Formats
5.One advantage of CD-RWs is that they can like floppy disks.
6.The author predicts it will not before a new technology is invented for music recording.
7.The laser beam-emitting device and the receiver are considered to of a CD player.
8.Space probes could not without using digital codes.
A shine on bumps
B take many more years
C be the key parts
D restore the original code
E be written on and rewritten on
F keep contact with their ground station efficiently
答案与题解:
1.D第一、二段介绍了 CD的工作原理。声音以数码的形式刻录到CD磁片上。要想听声音,就得用CD放机,CD机用激光照射CD,接收机接收和分析从 CD反射回来的激光波,还原为原来的数码,再转换为原来的声音。所以,D是答案。
2.A 第三段第一句“ Digital codes are used with many technologies.”是主题句。本段其他句子提供例证,即应用领域。作者列举了 5个领域:电邮、航天通讯、条码、手机和天气预报。选项 A的“Digital code has wide applications”与主题句的意思完全吻合,所以是答案。
3.F 第四段第一句:“ There are many types of compact disks.”是主题句。本段其他句子列举了两种常用的CD格式(format):一种是CD-RW,另一种是 CD-ROM.选项F的“CDs are of many formats”概括了本段的大意,是答案。
4.C 第五段说的是CD碟片经久耐用,1982年上市的CD碟片至今还能使用,其音质依旧。现在上市的CD,更加耐用,如果使用得当,其寿命可达70~2。选项 C用了durable予以概括是很恰当的,所以,C是答案。
5.E 第四段中出现CD-RW这个词,介绍了“ They can be recorded on and re-recorded on (rewritten on)。这就是选E的依据。
6.B 第六段能找到与答案有关的句子,但 It may not be many more years before a completely new technology is invented and introduced to the public for music recording.
7.C 第二段说到在CD机上还原数码时依靠的是激光发射装置和按收器。由此我们可以推论出激光发射器和接收器是CD机的主要部件。所以C是答案。
8.F 第三段第三句“ Space probes communicate with their ground station on earth using digital codes.”是选F的依据。
篇4:职称英语概括大意练习
本部分为1篇300~450词的短文,有两项测试任务:短文后有6个段落小标题,应试者根据文章的内容为其中指定的4个段落各选择一个正确的小标题;短文后有4个不完整的句子,应试着在所提供的6个选项中选择4个正确选项分别完成句子。
1.Many still remember the moment of the unveiling of the Beijing emblem two years ago in front of Beijings landmarkthe Temple of Heavenwhen a red mark of the emblem was imprinted by a giant jade seal.
2.The Beijing Olympic organizers announced yesterday that they will make,costly.Replicas of the jade seal with the Beijing 2008 emblem available to the public,targeting a potentially huge market of the Olympic collections merchandise.
3.The replicas are made like the original one with the same white jade from Hetian of Xinjiang Uygur Autonomous Region,only its half the size of the original.
4.It takes almost one month to produce one replica of the seal,and Beijing Gongmei Group had dispatched over 50 craftsmen to undertake the production.
5.By August ,nearly 600 Beijing Olympic licensed products had gone on sale,with sales total1ing more than 600 million yuan .They are on sale in 27 authorized stores and other temporary outlets around China,with prices varying from several yuan to thousands of dollars.
1.职称英语概括大意练习题
2.职称英语概括大意的练习题
3.职称英语卫生类概括大意练习题
4.职称英语综合类概括大意练习参考题
5.职称英语综合类概括大意练习题整理
6.职称英语综合类概括大意练习(2)
7.关于职称英语的概括大意练习题
8.职称英语综合类概括大意的练习题与答案
9.职称英语综合类概括大意练习例题
10.职称英语综合类概括大意练习题与答案
篇5:职称英语综合类概括大意练习题与答案
Science Fiction
Amongst the most popular books being written today are those which are usually classified as science fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people. Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories.
It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some form of ideal society, a theme which is still often found in modern stories.
Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verne and H.G. Wells, to mention just two well-known authors, have been translated into many languages.
Modern science fiction writers don t write about men from Mars or space adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; or in imagining future worlds which are a reflection of the world which we live in now. Because of this their writing has obvious political undertones.
In an age where science fact frequently overtakes science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology.
1. Paragraph 1____________
2. Paragraph 2____________
3. Paragraph 3____________
4. Paragraph 4____________
A. Popularity of Science Fiction
B. A Fairly New Development
C. Classics of Science Fiction
D. Difficulty in Keeping ahead of Scientific Adventure
E. Its Origin
F. Themes of Modern Science Fiction
5. Some form of ideal society is _______
6.Books written by J. Verne are___________
7.People enjoy________________________
8.Works of modern science fiction have___________
A) a recurrent theme
B) concerned with the problems that we have to solve in the future
C) reading books of science fiction
D) political implications
E) a current theme
F) read worldwide
KEY:AECFAFCD
1.职称英语概括大意的练习题
2.20职称英语综合类概括大意练习(1)
3.年职称英语综合类概括大意练习(4)
4.2014年职称英语综合类概括大意练习(5)
5.职称英语综合类概括大意练习参考题
6.职称英语综合类学习资料概括大意练习3
7.职称英语综合类学习资料概括大意练习9
8.职称英语综合类学习资料概括大意练习10
9.2014年职称英语综合类概括大意练习(2)
10.2014年职称英语综合类概括大意练习(3)
篇6:卫生类职称英语考试概括大意练习题精选
Stanford University
Stanford University,famous as one of northern California s several institutions of higher learning,is sometimes called “the Harvard of the West.” The closeness of Stanford to San Francisco,a city thirty-two miles to the north,gives the university a decidedly cosmopolitan flavor.
The students are enrolled mainly from the western United State.But most of the fifty states send students to Stanford,and many foreign students study here,as well.And standards for admission remain high.Young men and women are selected to enter the university from the upper fifteen percent of their high school classes.
Not only because of the high caliber of its students but also because of the desirable location and climate,Stanford has attracted to its faculty some of the world s most respected scholars.The university staff has included many Nobel Prize winners such as Dr.Felix Bloch,Dr.Robert Hofstadter,and Dr.William Shockley in physics,Dr.Author Kornberg and Dr.Joshua Lederberg in medicine,and Dr.Paul J.Flory and Dr.Linus Pauling in chemistry.The Russian novelist Aleksander Solzhenistsyn has been in residence.Stanford s undergraduate school of engineering and its graduate schools of business,law,and medicine are especially well-regarded.
What is student life like on “The Farm”? Culturally,the campus is a magnet for both students and citizens of nearby communities.Plays,concerts,and operas are performed in the university s several auditoriums and in its outdoor theater,where graduations are also held.Several film series are presented during the school year.Guest lecturers from public and academic life frequently appear on campus.In the evenings,many students gather to socialize in the Student Union s coffee house; here the beverages an the atmosphere both have a decidedly European flavor.For the sports-minded,the Stanford campus offer highly developed athletic facilities.Team sports,swimming,and track and field activity are all very much part of the Stanford picture.So are bicycling and jogging.
In addition to financial support from alumni,Stanford receives grants from the government and from private philanthropic foundations.In recent years,government grants have made possible advanced studies in the fields of history,psychology,education,and atomic energy.At presents Stanford is carrying out an ambitions building program,financed in part by the Ford Foundation s 25 million grant.Recently added to the campus are a new physics building,new school of business,new graduate school of law,new student union,and undergraduate library.
EXERCISE:
1.Paragraph 2______
2.Paragraph 3______
3.Paragraph 4______
4.Paragraph 5______
A.Colorful life on the campus
B.Intelligent student body
C.School administration
D.Distinguished faculty
E.Substantial financial support
F.The Harvard of the west
1.Paragraph 1
2.Paragraph 3
3.Paragraph 4
4.Paragraph 6
5.Those high school graduates who can enter Stanford University ______.
6.Many professors like to teach in this university partly because here _____.
7.On the faculty of the university there are ______.
8.Financial support from both private organizations and the government has made possible _____.
A.they can find the best students
B.the university s academic advancement and physical extension
C.some of the most distinguished scholars of the world
D.where a sports meet is held every year
E.must have been the top students in their class
F.must be hardworking
KEY:B D A E E A C B
1.2016年职称英语卫生类概括大意练习题
2.职称英语考试理工类概括大意专项练习题及答案
3.2016年职称英语卫生类考试概括大意练习题
4.2015年职称英语卫生类b级概括大意真题
5.职称英语《卫生类》概括大意专项练习的总结
6.2016年职称英语卫生类概括大意预测题
7.职称英语考试卫生类A级阅读练习题2017
8.职称英语概括大意的练习题
9.2002年全国职称英语考试样题(卫生类)
10.卫生类职称英语考试技巧
★职称英语
★小学语文阅读题解题技巧——对于一些问答题、概括段落大意等题目
文档为doc格式