欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 实用文 > 其他范文

六级阅读考前模拟训练

时间:2022-11-25 08:23:29 其他范文 收藏本文 下载本文

以下是小编整理的六级阅读考前模拟训练,本文共8篇,欢迎阅读与收藏。

六级阅读考前模拟训练

篇1:六级阅读考前模拟训练

六级阅读考前模拟训练(1)

Directions:There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. ?

Passage 1

Questions 21 to 25 are based on the following passage:?

People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar problem. They often accept the opinions or ideas of other people. Other times they begin to act without thinking; they try to find a solution by trial and error. However, when all these methods fail, the person with a problem has to start analyzing. There are six stages in analyzing a problem.?

First the person must recognize that there is a problem. For example, Sam’s bicycle is broken, and he cannot ride it to class as he usually does. Sam must see that there is a problem with his bicycle.?

Next the thinker must define the problem. Before Sam can repair his bicycle, he must find the reason why it does not work. For instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or the frame. He must make his problem more specific.?

Now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. For instance, suppose Sam de

篇2:六级阅读考前模拟训练

六级阅读考前模拟训练(2)

今天我们接着做阅读的练习,看看今天大家做得怎么样.

Part Ⅱ Reading Comprehension  (35 minutes)

Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.?

Passage 1

Questions 11 to 15 are based on the following passage:?

In a sense, the new protectionism is not protectionism at all, at least not in the traditional sense of the term. The old protectionism referred only to trade restricting and trade expanding devices, such as the tariff or export subsidy. The new protectionism is much broader than this: it includes interventions into fo

reign trade but is not limited to them. The new protectionism, in fact, refers to how the whole of government intervention into the private economy affects international trade. The emphasis on trade is still there, thus came the term “protection.” But what is new is the realization that virtually all government activities can affect international economic relations.?

The emergence of the new protectionism in the Western world reflects the victory of the interventionist, or welfare economy over the market economy. Jab Tumiler writes,“The old protectionism…coexisted, without any apparent intellectual difficulty with the acceptance of the market as a national as well as an international economic distribution mechanism ― indeed, protectionists as well as (if not more than) free traders stood for laissez faire(放任政策). Now, as in the 1930s, protectionism is an expression of a profound skepticism as to the ability of the market to distribute resources and incomes to societies sat

篇3:六级阅读考前模拟训练答案与详解

六级阅读考前模拟训练答案与详解(2)

今天我们就来看看上次阅读的答案,看你做对了多少.

Passage one

短文大意?

在某种意义上,新的贸易保护主义已不再是传统含义了。旧贸易保护主义只包括贸易限制和贸易扩张措施,如关税、输出品补助金等;新贸易保护主义的含义更宽,包括干涉国际贸易,包括政府干涉私人经济等。新保护贸易主义的出现是干涉主义者的`胜利,也可以看成福利经济战胜了市场经济。市场经济在分配社会资源和收入的能力上时常不太恰当,而政府干预

经济生活能带来更好的结果。福利国家政策已在欧洲和美国取得重大进步。?

11. 答案 A。?

【参考译文】 全文主要讨论的____。?

【试题分析】主旨题。?

【详细解答】文章并没有说明新贸易保护主义是如何在西欧兴起的,可先排除C项;福利国家的出现是新贸易保护主义的胜利,D项内容只是文章一个分支;文章没有花大篇幅研究新旧贸易保护主义之区别,说明这不是文章重点,B项也可排除;全文主要讨论新贸易保护主义的定义,因此A项内容是文章主旨。 ?

12.答案 B。?

【参考译文】“stood for” 的意思是____??

【试题分析】指代题。?

【详细解答】此句…protectionists as well as (if not more than) free traders stood for laissez faire指“…保护主义者就像自由贸易主义者那样stood for放任政策”。前文已说明自由贸易主义者是支持由自由市场分配资源的,从as well as 和if not more than可以判断stood for表示“支持”,选项中A项表示“象征”,C项指“容忍”,D项指“不赞成”,因此B项“支持”正确。?

13.答案 A。?

【参考译文】下列那一个文中没有提及??

【试题分析】细节题。?

【详细解答】文章最后一句Social security, unemployment insurance, minimum wage laws, and rent control are by now traditional welfare state elements on the American scene.中包含B、C和D项的出处,没有提到A项内容。?

14.答案 D。?

【参考译文】 根据本文,下列那一个推断正确??

【试题分析】判断题。?

【详细解答】西德不是福利国家,却是西欧经济最强国,因此A项可排除;文章提到1930年代时已经出现protectionism,但未指出就是这个时期出现的,无法验证其确切的出现时期,B项无法确定;从1930年代就出现的protectionism不能说是最新的,文章也未说明是否是因为最新出现而起的名,C项无根据;从The victory of the welfare state is almost complete in northern Europe. “北欧几乎全是福利国家”及In Great Britain this is only somewhat less true.“在英国,福利国家政策有点不完全”可判断D项正确。?

15. 答案D。?

【参考译文】文中针对那一个问题提供了信息??

【试题分析】判断题。?

【详细解答】文章第三段提供了为什么政府干预经济生活的理由Therefore, the government intervenes to bring about a more desired result.“政府干预经济生活能带来更好的结果”。因此D项问题文章作了回答,而其余三项文中没有明确说明。?

Passage two

短文大意 ?

女孩一直在纽约犹太人聚居区生活。直到有一天,她终于发现犹太人在社会上的地位竟然如此低下,无权无地位,遭人看不起。犹太小伙子找工作时,特意改掉带有犹太人传统的姓氏。非但如此,犹太人男女机会不均,男孩们求学上进,以期能离开贫民聚居的布鲁克斯区,到曼哈顿求发展;女孩们则只能期待嫁个好丈夫,能抛开阶级和人种的阻碍,带自己进入富人区。?

16.答案 B。?

【参考译文】从文中可知作者____。?

【试题分析】细节题。?

【详细解答】根据文中作者的描述,不难看出她是个犹太人,而且家境并不好,是个女孩,所以B项描述正确。作者并不满意自己的生活状

篇4:六级阅读考前模拟训练答案与详解

六级阅读考前模拟训练答案与详解(1)

Passage one  短文大意?

人们不会对遇见的每个问题都进行分析。有时人们试图用上一次解决相似问题的方法来处理

问题。他们时常会接受其他人的意见,有时他们不经思考就采取行动,用边失败边尝试的办

法寻找解决方案。当所有的这些方法都失败的时候, 人们就不得不开始分析问题。作者以修

理自行车为例指出,分析一个问题分六个阶段。?

21. 答案 D。?

【参考译文】分析问题时,我们应该按照下列的说法去做,除了____ 。?

【试题分析】判断题。?

【详细解答】ABC三项可从作者对六个阶段的说明中找到出处。D项就是作者在第一段提出

的they try to find a solution by trial and error.“用边失败边尝试的办法寻找解决方案”,这个阶段是在开始分析问题之前。?

22. 答案 C。?

【参考译文】通过Sam的坏自行车的例子,作者试图____ 。?

【试题分析】意图理解题。?

【详细解答】作者以山姆修自行车为例,是要说明分析问题的六个阶段。其本意与自行车

无关,因此C项符合作者意图。 ?

23. 答案  A。?

【参考译文】 下列那个不正确??

【试题分析】判断题。?

【详细解答】文中第一段有B、D项的出处;作者也讲到Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar problem.其大意与C项“人们可从过去

经验中获得教训”相同;惟有A项“人们不去分析所遇到的问题”是曲解第一句People do not analyze every problem they meet.“人们不会对遇见的每个问题都进行分析”,如果

人们真的`不去分析所遇到的问题,作者就不必写此文了。 ?

24.  答案 C。?

【参考译文】最后一句话中的 “in short”指代的是??

【试题分析】指代题。?

【详细解答】此处in short指的是“总之”,四个选项中C项含义有“一句话”之意,与题

符合。 ?

25. 答案 B。?

【参考译文】文章的标题最好的是??

【试题分析】主旨题。?

【详细解答】全文以山姆修自行车为例,说明人们分析问题的六个阶段。与修理自行车无

关,其中也没有提到分析问题时应该注意什么,A、D项可先排除;文章虽然讲到分析问题的必要性,但主旨是说明那六个阶段,而不是强调“分析”的必要性,C项只是局部问题;因此B项符合文章主旨。 ?

Passage Two 短文大意  ?

俄罗斯和挪威的考古学家在俄国极北部发现了石器,动物骨骼及一只带有石器凿痕的猛犸象长牙,这证明现代人类或尼安德特人曾在3万年前就已经生活在这一地区,比先前认定的提前了一万五千年。但有些考古学家虽然认为对这些发现的鉴定是正确的,但并不能证明这些石器与动物的骨殖属于同一年代。不管怎样,这些发现意义重大:如果制造这些石器的是尼安德特人,那么就证明他们比我们现在认为的要更为能干及适应环境;如果是现代人,那么在人类定居欧洲后,在如此短的时间内就能推进到极北地区,不能不说是非常令人惊讶的。

26.  答案 C。?

【参考译文】 发明的意义是??

【试题分析】判断题。?

【详细解答】正如考古学家们说的:the campsite,… was the oldest documented evidence for human presence at this high latitude.这个发现证明人类很早就在极北地出现了,这是它的重大意义所在,C项符合。A、B两项未有定论,D项则可由别的考古发现证明,并不

是这一次发现的意义所在。 ?

27.   答案 B。?

【参考译文】为什么小组认为四只脚的猛犸象牙的发现是最重要的发现??

【试题分析】判断题。?

【详细解答】文中对这只four-foot mammoth tusk 的描述是…with grooves made by chopp

ing with a sharp stone edge,

篇5:四级阅读考前模拟训练

四级阅读考前模拟训练(1)

一 阅读技巧

(一)略读

略读又被称为“浏览”,其主要目的就是把握全文的大意,包括文章的中心思想,以及从几个方面来说明和论述这一中心思想。在略读的过程中,考生应该把重点放在文章的首段和尾段,对中间的几段,只需读第一句话,快速浏览句子中的关键词语,完全可以把文章的细节忽略不计。略读技巧主要用来解决有关文章主旨、中心和标题的问题。从所花费的时间来看,最好一篇文章的略读不要超过1-2分钟,同时通过略读,也为解决后面的细节问题做好了准备。?

(二)寻读

与略读相比,寻读并不要求考生了解通篇的中心内容,只需通过搜寻以了解某一特定的细节,例如:数字、人物、原因、年代、方式等。这种方法主要用于回答文后的五个问题,特别是其中有关细节的问题。其主要目的是通过寻读,能够使考生迅速地从文章中准确地找到某个问题的答案出处,然后仔细研读该部分,并从试卷上所给出的四个选项中找出准确的答案。?

(三)略读与寻读的.先后顺序

结合四级考试中阅读理解时间有限这一特点,考生最好是先寻读而后略读,即先读后面的五个问题,然后带着这些问题去用寻读的方法在文章中找答案。做完细节问题之后,再来略读文章以掌握其主旨来对付剩下的有关文章中心思想的问题。这种方法的优点是快速、直接、阅读时目的性比较强。但是,由于在做题目之前没有全局观念,并不能够借助中心内容的把握来判断选项的对错。所以,在做完有关主题思想的问题之后,考生最好能够再检查一下有关细节问题。??

避免不良的阅读习惯

在有效的阅读过程中,眼球的快速接收活动和大脑的紧张处理活动应是同时进行的,而其它的一切活动都是多余的,因为它们或多或少地总会干扰阅读的质量和速度。因此,在四级阅读理解考试中,考生应尽量避免以下这些不良的阅读习惯:1).阅读时头转来转去;2).阅读时一个单词一个单词地读;3).阅读时有出声的习惯;4).阅读时喜欢用手指或者笔在所读的句子下划线的习惯;5).阅读的过程中总喜欢回头来重复读过的内容;6).读的过程中,一遇到生词就不知所措;7).读的过程中总喜欢把句子翻译成汉语来理解。?

正确的阅读方法应该是按语义单位来理解,所以有经验的读者总是把双眼的注视点不是放在某一个单词上,而是集中在词与词之间连成的一个具有特定意义的较大的语言单位上。这样做,读者可以一边读一边理解,速度就明显地加快了。??

同步训练

Questions 21 to 25 are based on the following passage:

While traveling abroad,Mr.Jackson Frank ran short of money.So he wrote to his brother,asking for $500.“Send the money by telegram,”he wrote,“to the Fisher Bank in P...”?

After a week he began calling at the Fisher Bank.He showed his passport.“Nothing has come for you,”he was told.This went on for two weeks and Mr.Frank got very worried.He sent a telegram to his brother,asking where the money was.There was no reply,and no money arrived for him.?

In the fourth week Mr.Frank was arrested for failing to pay his hotel bill.His passport was taken from him.He tried to explain the problem,but no one believed him.He was sent to prison for six days.?

When he

篇6:四级阅读考前模拟训练

四级阅读考前模拟训练(2)

大家普遍反映阅读很难,阅读题在考试中所占的比例很大,我们只有多加练习,才会有很大的提高.

Directions:There are 4 passages in this part.Each passage is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked  A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage 1

Questions 21 to 25 are based on the following passage.?

The three main types of secondary education in the United States have been provided by the Latin grammar school,the academy,and the public high school.The first of these was a colonial institution.It began in New England with the establish ment in 1635 of the Boston Free Latin School.The curriculum(课程) consisted mainly of the classical languages,and the purpose of this kind of school was the preparation of boys for college,where most of them would be fitted for the ministry.?

The academy began in the early 1750’s with Benjamin Franklin’s school in Philadelphia,which later became the University of Pennsylvania.It extended generally to  about the middle nineteeth century,except in the southern states where the public high school was late in developing and where the academy continued to be a principal means of secondary education even after 1900.The academy was open to girls as well as to boys,and it provided a wider curriculum than what the Latin grammar school had furnished.It was designed not only as a preparation for college  but also for practical life in commercial and business activities.Although its wide educational values are evident and are recognized as important contributions  to secondary education in this country,the academy has never been considered a  public institution as the public high school has come to be.?

The public high school had its origin in Massachusetts in 1821 when the English  Classical School was esta

篇7:六级阅读考前补习4

六级阅读考前补习(4)

Test Four

1

Running a fever was once thought to be the prerogative of warmblooded creatures, whose internal temperatures are indpendent of the weather. But, as Matthew Kluger reported in “The Importance of Being Feverish” (January 1976), lizards can also develop fevers, even though there is no question that they are coldblooded. They raise their temperatures by moving into the sun or, in the case of Kluger’s experiments, under a sun lamp. And it seems to do them some good. Sick lizards kept in cages at feverish temperatures fare much better than their counterparts in normal and cool environments.

?Now, fever has spread to invertebrates(无脊椎动物). Recent studies have shown that crayfish and scorpions can develop fevers. Crayfish injected with bacteria and scorpions injected with prostaglandins(前列腺素) swam and scuttled to hot areas. (Prostaglandins are hormones thought to be instrumental in the development of a fever.)

?Evidence is also mounting that moderate fevers have their benefits, which might explain why the fever process is so widespread. Leukocytes, white blood cells that are active in fighting bacterial infections, are more mobile at febrile temperatures. And fevers reduce the amount of iron available to bacteria. That reduction, combined with high temperatures, has been shown to inhibit bacterial growth.

1. Which of the following best states the main idea of the passage??

A. Coldblooded animals can develop fevers.?

B. There are benefits to developing fevers.?

C. Fevers inhibit bacterial growth.?

D. Lizards can develop fevers.?

2. Fevers cause ____.?

A. prostaglandins to be formed?

B. iron to be made available to bacteria?

C. leukocytes to be more mobile?

D. lizards to be coldblooded animals?

3. Which of the following statements is true??

A. Developing fever is the privilege of warm?blooded animals, so sick lizards can not run a fever.?

B.

篇8:六级阅读考前补习2

六级阅读考前补习(2)

Test Two

1

In the primary school, a child is in a comparatively simple setting and most of the time forms a relationship with one familiar teacher. On entering secondary school, a new world opens up and frequently it is a much more difficult world. The pupil soon learns to be less free in the way he speaks to teachers and even to his fellow pupils. He begins to lose gradually the free and easy ways of the primary school, for he senses the need for a more cautious approach in the secondary school where there are older pupils. Secondary staff and pupils suffer from the pressures of academic work and seem to have less time to stop and talk. Teachers with specialist roles may see hundreds of children in a week, and a pupil may be able to form relationships with very few of the staff. He has to decide which adults are approachable; good schools will make clear to every young person from the first year what guidance and personal help is availableDbut whether the reality of life in the institution actually encourages requests for help is another matter.?

Adults often forget what a confusing picture school can offer to a child. He sees a great deal of movement, a great number of peopleDoften rather frightening?ooking peopleDand realises that an increasing number of choices and decisions have to be made. As he progresses through the school the confusion may become less but the choices and decisions required will increase. The school will rightly expect the pupil to take the first steps to obtain the help he needs, for this is the pattern of adult life for which he has to be prepared, but all the time the opportunities for personal and group advice must be presented in a way which makes them easy to understand and within easy reach of pupils.

1.According to the passage one of the problems for pupils entering secondary schools is that ____.?

A.they are taught by many different teachers?

B.they do not attend lessons in every subject

六级考前突破训练3

英语四级六级考前提醒

高考新材料作文模拟训练

六级作文题目

六级模板

六级作文

六级写作

六级作文模板

六级考试题型

六级阅读答案

《六级阅读考前模拟训练(通用8篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档