欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 高中语文 > 强化训练

高考英语阅读理解高分训练题附答案

时间:2022-07-21 08:40:42 强化训练 收藏本文 下载本文

以下是小编整理的高考英语阅读理解高分训练题附答案,本文共10篇,欢迎阅读分享,希望对大家有帮助。

高考英语阅读理解高分训练题附答案

篇1:高考英语阅读理解高分训练题附答案

A little under one-third of U.S. families have no Internet access and do not plan to get it, with most of the holdouts seeing little use for it in their lives, according to a survey released on Friday.

Park Associates, a Dallas-based technology market research firm, said 29 percent of U.S. families, or 31 million homes, do not have Internet access and do not intend to subscribe(预订)to an Internet service over the next 12 months. The second annual National Technology Scan conducted by Park found that the main reason why potential customers say they do not subscribe to the Internet is because of the low value to their daily lives rather than concerns over cost.

Forty-four percent of these families say they are not interested in anything on the Internet, versus just 22 percent who say they cannot afford a computer or the cost of Internet service, the survey showed. The answer “I’m not sure how to use the Internet” came from 17 percent of participants who do not subscribe. The response “I do all my e-commerce shopping and YouTube-watching at work” was cited by 14 percent of Internet-access users. Three percent said the Internet doesn’t reach their homes.

The study found U.S. broadband adoption grew to 52 percent over , up from 42 percent in . Roughly half of new subscribers converted(转变)from slower-speed, dial-up Internet access while the other half of families had no prior access.

“The industry continues to chip(击破)away at the core of non-subscribers, but has a long way to go,” said John Barrett, director of research at Parks Associates. “Entertainment applications will be the key. If anything will pull in the holdouts, it’s going to be applications that make the Internet more similar to pay-TV,” he predicted.

1. What does the underlined word “holdouts” in the first paragraph most probably mean?

A. some American families

B. those who hold out one’s opinions

C. those who have been surveyed

D. those who still haven’t access to the Internet currently

2. Many potential customers refuse to subscribe to the Internet mainly because _________.

A. they show too much concern about the cost B. they can find little value of it

C. they do most YouTube-watching at work D. the Internet doesn’t reach their homes

3. From the passage we can infer that ________.

A. It is not an easy job to transform those holdouts into the Internet users

B. people will adopt dial-up Internet access no more

C. many Americans enjoy doing e-commerce shopping at home

D. more than half of the population are using the Internet in 2005

4. According to John Barrett, what is the key to attracting more U.S. families to broadband service?

A. making the Internet look more similar to TV set

B. applying the Internet more to entertainment

C. providing more pay-TV programs

D. chipping away at the core of non-subscribers

5. Which is the best title for the passage?

A. Web develops with technology B. The present situation of web

C. Many Americans see little point to web D. It is urgent to promote web service

篇2:高考英语阅读理解高分训练题附答案

Something in chocolate could be used to stop coughs and lead to more effective medicines, say UK researchers.

Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present.

The Imperial College London researchers who published their results online said the discovery could lead to more effective cough treatment. “While coughing is not necessarily harmful(有害的) it can have a major effect on the quality of life, and this discovery could be a huge step forward in treating this problem,” said Professor Peter Barnes.

Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. Neither the volunteers nor the researchers knew who received which pill. The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs.

The team found that, when the volunteers were given theobromine, the capsaicin need to produce a cough was around a third higher than in the placebo group. When they were given codeine they need only slightly higher levers of capsaicin to cause a cough compared with the placebo.

The researchers said that theobromine worked by keeping down a verve activity(神经活动), which cause coughing. They also found that unlike some standard cough treatments, theobromine caused no side effects such as sleepiness.

1. According to Professor Barnes, theobromine ______.

A. cannot be as effective as codeine

B. can be harmful to people’s health

C. cannot be separated from chocolate

D. can be a more effective cure for coughs

2. What was used in the experiment to cause coughing?

A. Theobromine. B. Codeine. C. Capsaicin. D. Placebo.

3. We learn from the text that volunteers in the experiment _____.

A. were patients with bad coughs

B. were divided into the three groups

C. received standard treatments

D. suffered little side effects

4. Which of the following would be the best title for the text?

A. Codeine: A New Medicine B. Chocolate May Cure Coughs

C. Cough Treatment: A Hard Case D. Theobromine Can Cause Coughs

篇3:高考英语阅读理解高分训练题附答案

1. D 根据前文one third of the U.S. families have no Internet access and do not plan to get it 可知

2. B 由第二段……found the main reason potential customers say they do not subscribe to the Internet is because of the low value to their daily lives they recognize……可知

3. A 从最后一段第一句可知

4. B 由最后一段“Entertainment applications will be the key”一句可知

5. C 从文章的写作逻辑可知作者主要在谈目前还有三分之一的美国家庭没有网络服务,而B答案太宽泛

篇4:高考英语阅读理解高分训练题附答案

这是一篇科普性读物。选材于医学的某一方面的研究――对巧克力中theobromine(可可碱)独特的治疗咳嗽的功效的对比研究,证明theobromine(可可碱)是未来有效的治疗咳嗽的良药。

1 D。推理判断题。从第二段的Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. 可看出theobromine比codeine更有效,判断A项错误。既然它用来止咳,改善人们的生活质量,所以B项错误。在第一段提到了heobromine是从chocolate里提炼出来的,所以C项错误。故正确答案是D项。

2 C。细节理解题。A、B、D三项中的物品是用来做实验的物品。在文章第四段最后一句The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. 可知Capsaicin(辣椒素)用来引起咳嗽和作为这些药物如何止咳的依据。

3 B。推理判断题。从第四段首句Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. 可知实验中每组人吃一种所给的物品才能看出止咳的效果,故需要三组志愿者。

4 B。归纳主旨题。本文主要介绍chocolate中含有的一种成分Theobromine能有很好的止咳效果,所以该题的正确答案为B

高考英语阅读理解高分训练题附答案

篇5:高考英语阅读理解训练附答案

century

Why was Bastille important to the citizens of Paris? The building of the Bastille had been started in 1370 under Charles V By the seventeenth century it had stopped to be important for defense.Cardinal Richelieu turned it into a prison.It was not an ordinary prison to punish common crimes.Its huge doors closed only on enemies of the King The Bastilles workings were secret.Prisoners were taken to it in closed vehicles.Soldiers on guard duty had to stand with their faces to the wall NO talking was allowed Worst of all,a prisoner never knew if he would be there a day,a week,a year,or forever.Only the Kings letter could set him free

Over the years the number of arrests by King’S letter had become fewer.By the time of its fall.most of the prisoners were writers who had written against the corruptions(贪腐)of the government Voltaire,the famous French writer,spent a year there in 1717~1718,and another 12 days in 1726. For those who believed in free speech and free thinking,the Bastille stood for everything evil.The day it was captured,only seven prisoners were found inside.Still,the Bastille was hated by the people It was a symbol of the Kings complete power.

36.The Bastille had been a prison ____

A.since the time of Charles V B.since 1370 C.before the seventeenth century D.since血e time of Cardinal Richelieu

37.According to the passage,which of the following statements is FALSE? A.Anyone who did something wrong could find himself suddenly in the Bastille B.The Bastille was only for those who were opposed to the King. C.Things done in the Bastille were hardly known to people outside D.Voltaire was twice put in the Bastille.

38 At the time of its fall,the Bastille housed ____.

A.a large number of prisoners

B a lot of writers who had been against the government

C.some dozens of people who believed in free speech and free thinking

D only a few prisoners

39 Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.All prisoners in the Bastille had to stay there for life

B Over the years the number of prisoners in the Bastille was getting more and more.

C.The King could put people in,or let them go out,as he wanted.

D.At the time it was captured,there were so few prisoners in it that it meant little to the people.

40 This passage mainly ______

A.tells how the prisoners were controlled by the King

B.tells how little was known about the Bastille

C shows the inner workings of the Bastille

D gives a brief history of the Bastille

答案:DADCD

为什么说对于巴黎的市民来说,巴士底狱的意义不同一般呢?巴士底狱这一建筑建于查理五世统治时期的1370年。17世纪的时候不再用于防御工事。教皇Richelieu把它变成了一所监狱。这并不是处罚普通罪行的一般监狱。在它巨大的门墙之内,关的仅仅是国王的敌人。巴士底狱的运作方式是秘密的。犯人被完全封闭的交通工具运进来。当值的士兵站岗时要面对高墙,而且禁止交谈。最糟糕的是,囚犯自己从不知道自己要在这关上一天,一周,一年,或者永远。只有国王的亲笔信可以释放里面的囚犯。

在此期间,被国王下令逮捕的人越来越少了。到巴士底狱被攻破的时候,大部分的囚犯都是针对统治者的贪腐进行抨击的文人。伏尔泰Voltaire,法国著名的文人,曾经二次被关在这里,一次从17到17的一年间,一次是在1726被关了12天。

对于信仰言论和思想自由的人们,巴士底狱是一切罪恶的象征。在它陷落的那天,里面只有7位囚犯。即使如此,人民还是对巴士底狱深恶痛绝。因为它是国王专政的象征。

mistakes

We can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?‘When I got that great job,did Jerry really feel good about it,as a friend? Or did he envy my luck?” When we look back.doubts like these can make US feel bad.But when we look back.Its too late

Why do we go wrong about our friends-or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning.And if we dont really listen,we miss the feeling behind the words.Suppose someone tells you.‘‘youre a lucky dog”.Is he really on your side? if he says.“Youre a lucky guy”or“You’re a lucky gal”.Thats being friendly.But“lucky dog”?Theres a bit of envy in those words Maybe he doesnt see it himself.But bringing in the‘‘dog”bit puts you down a little.What he may be saying is that he doesnt think you deserve your luck.

How can you tell the real meaning behind someones words? One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks? Does what he says square with the tone of voice? His posture(体态)?The look in his eyes? Stop and think.The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake

31.From the questions in the first paragraph we can learn that the speaker _____

A.feels happy,thinking of how nice his friends were to him

B.feels he may not have“read” his friends’true feelings correctly

C.thinks it was a mistake to have broken up with his girl friend,Helen

D is sorry that his friends let him down

32.In the second paragraph.the author uses the example of“Youre a lucky dog”to show that .

A.the speaker of this sentence is just being friendly

B this saying means the same as “Youre a lucky guy” or “Youre a lucky gal”

C sometimes the words used by a speaker give a clue to the feeling behind the words

D.the word“dog”shouldnt be used to apply to people

33.This passage tries to tell you how to ____

A.avoid mistakes about money and friends

B.bring the“dog’’bit into our conversation

C.avoid mistakes in understanding what people tell you

D keep people friendly without trusting them

34.In listening to a person.the important thing is ______

A.to notice his tone,his posture,and the look in his eyes

B to listen to how he pronounces his words

C.to check his words against his manner,his tone of voice,and his posture

D.not to believe what he says

35.If you followed the advice of the writer,you would _____

A be able to get the real meaning of what people say to you

B.avoid any mistakes while talking with people who envy you

C.not lose real friends who say things that do not please you

D.be able to observe people as they are talking to you

答案:BCCCA

无论我们长到多少岁,都会犯错误。有时犯金钱上的错误,但大多数时间还是与人有关的错误。“如果我和Helen分手,Jerry会真的在意么?”“我得到了这么棒的工作,Jerry作为我的朋友衷心的为我感到高兴么?或者他会嫉妒我的幸运?”当我们回忆过去,类似这种的疑问让我们感觉很不舒服。但是回忆起这些的时候,想补救已经为时已晚了。

为什么我们总是对我们友善或者敌对的人会错意思呢?因为,有的时候,人们真正要表达的意思其实隐藏在话语背后。那么如果我们没有真正的去聆听,就会错过语言后的感情。要是有人对你说:“You’re a lucky dog.”他是真正的支持你的么?如果他说“你是个幸运的家伙”或者“你是个幸运的女孩”,他的态度应该是友善的。但是,“lucky dog”这个词,好像有点嫉妒的味道在里面。也许说话人自己也没有察觉到。但是,“dog”这个词好像有点贬低你的意思。他想说的可能是他觉得你不配这么幸运。

那么如何分辨出别人话语之外的意思呢?一个办法就是仔细观察说话的人。他说的话和他说话的样子搭配么?和说话的语调符合么?和他的姿势呢?还有眼神?停下来想一想。你用来思索别人话语真正意思花的很少的时间,也许避免了另一个错误。

篇6:高中阅读理解训练题附答案

高中阅读理解训练题附答案

消费在阳光下(12分)

【新闻摘要】

震惊!中国移动、中国铁通成诈骗电话幕后推手!骚扰电话,有时一天要接好几个甚至十几个,对方有时候还冒充警方、银行等诈骗,谁是它幕后的推手你肯定不敢相信,中国移动、中国铁通在为骚扰电话提供各种支持,甚至给“10086、110”之类的诈骗电话一路开绿灯,及时发现诈骗电话显示虚假主叫号码,仍然允许透传。

315紧急提醒:公共场所无密码WiFi很危险 会偷钱!此前,曾发现有人专门在商场建免费WiFi盗网银!提醒:在公共场所尽量不要使用不需要密码的免费WiFi。尽可能使用商家提供的带密码的WiFi。手机支付或发送邮件时最好关闭手机WiFi,使用手机的3G、4G数据流量进行操作。

来路不明的保健品专坑老人 谁来管管?72岁的王大妈,被健康体检、健康讲座等忽悠购买各种保健品,多达30多种,省吃俭用投资近40万元!但这些所谓的药,大都没有批准文号,来路不明!王大妈怎么都不信,保健品并没有给她带来健康,反而是一身病痛和上万外债!转!提醒爸妈!

……

【政策法规】

围绕“携手共治畅享消费”年主题,中消协和全国消协组织计划开展以下方面工作:一是深入开展年主题宣传,广泛传播消费维权社会共治理念,及时发布消费维权社会共治成果,传递消费维权正能量,保护和提振消费者信心;二是积极配合全国人大执法检查,总结和研究《消法》实施一年来的成效和存在的问题,为进一步落实《消法》各项规定提供重要实践经验和理论参考;三是加强消费教育引导,针对新型、热点产品和服务,开展产品比较试验和消费体察、体验,为消费者选择放心、满意产品和服务提供参考;四是开展重点消费领域的社会监督,针对广大消费者密切关注的银行服务、快递服务、电信服务、网络购物等重点领域,组织开展消费者满意度测评和市场监测活动,查找服务短板,反映消费者诉求,促进行业自律和消费环境进一步好转;五是进一步完善投诉咨询信息化建设,搭建全国消协投诉工作平台,畅通消协组织内部以及与社会有关方面受理、解决消费者投诉的渠道,为保障消费者无忧消费发挥重要作用。

【网民热议】

网友涛声依旧:生活在当今社会,放眼望去,食品琳琅满目,但是又有多少你是吃的安心的呢食品安全要引起足够重视,加强对食品安全的管理,工商部门应加大专项检查,并对流通食品安全薄弱环节加强督查,只有有效监督才能减少食品安全事件的发生。

网友卖女孩的小火柴:消费者要积极参与到保障消费安全的行动中来,要形成对不法经营企业“老鼠过街、人人喊打”的局面。相关部门除了要保护好举报人外,最好制定一些奖励标准,对于举报者给予不同数额的奖励,以奖励的方式督促全民参与消费安全保障。如果每个市民都能积极参与打假、监督,那么消费环境也会好很多。

网友大漠孤鹰:报纸电视这些媒体要把坑害消费者的商家曝曝光,大家都不去那儿买东西,这才能让商家害怕,才能维护更多消费者的权益。除了曝光典型的案例,还可以在电视上、报刊上定期对产品质量抽检,并将结果进行曝光,充分发挥新闻媒介的监督作用。或者实行举报有奖,让大家积极监督。

网友薇薇花语:“事不关己,高高挂起”的思想观念在现实生活中普遍存在。有些消费者认为,对于那些微小的鸡毛小利,不必过于计较,对其他消费者主张权利不仅漠不关心,甚至冷嘲热讽。殊不知,每一个消费者在主张自己权利的同时,也为他人获得公平的交易环境作出了贡献。现代消费者不仅应当关心自身的利益,也应当关心消费者的共同利益和其他消费者的利益。

网友溜溜家:消费者在受到损害时,会找经营者交涉,或到行政部门申诉,或者上法院打官司,但这个过程要花费大量财力、物力和精力,消费者往往觉得不值得。要改变这种状况,建议政府建立鼓励投诉的政策,尽快出台最低赔偿金制度。

7.每年都有“3·15”晚会,国家也出台了相关的政策法规,但我们的消费依然处于不安全之中,请结合材料分析原因。(3分)

8.下列说法不符合材料原意的一项是( )(3分)

A.大部分没有批准文号、来历不明的保健品,不仅不能给我们带来健康,反而有害。

B.进一步完善投诉咨询信息化建设,搭建全国消协投诉工作平台,畅通消协组织内部与社会有关方面受理、解决消费者投诉的渠道,为保障消费者无忧消费发挥重要作用。

C. 所有消费者在主张自己权利的同时,也为他人获得公平的'交易环境作出了贡献。

D.消费者在受到损害时,因为要花费大量财力、物力和精力,消费者往往不愿到行政部门申诉,或者上法院打官司。

9.你和你的母亲一起去大商场,你母亲准备使用商场提供的不需要密码的免费WiFi,并要登陆网银购物。请你告诉母亲应该怎样做,并说明理由。(3分)

10.阿里巴巴老板马云说:“消费者买到假货都是贪便宜,20元可以买劳力士(名表)吗?”你觉得马云的话有道理吗?为什么?(3分)

7.(1)政府相关部门的检查和惩处力度不够。(2)不是所有消费者都积极参与到保障消费安全的行动中(3)消费者由于需要花费大量的财力、物力、和精力而放弃维权。

8.B

9.妈妈,在公共场所尽量不要使用不需要密码的免费WiFi,因为有人专门在商场建免费WiFi盗网银。你还是使用手机的3G、4G数据流量来进行操作吧。

10.示例A:我觉得马云在诡辩。明知20元的劳力士是假货却放任销售就是犯法,他误导消费者去买高价商品,而对高价的假货他也同样放任销售。

示例B:马云这是在为淘宝买假货狡辩,但是他的说法也是不无道理的。明知20元的劳力士是假货还要买,就是贪便宜,还给造假者有机可趁,有利可图,这样说来,消费者也是有责任的。

示例C:我觉得马云的说法不无道理。明知20元的劳力士是假货还要买,就是贪便宜,还给造假者有机可趁,有利可图,这样说来,消费者也是有责任的。

篇7:课外阅读理解训练题附答案

课外阅读理解训练题附答案

让人,乃众妙之门(10分)

①沈从文先生的墓碑后面有这样的碑文:“不折不从,星斗其文,亦慈亦让,赤子其人。”每句最后一字巧妙地组成了“从文让人”。让人,可以说是沈从文性格的一个重要方面。让人,让他得享八十有六的高寿,让他由作家转为学者,成就大事业,享誉中外。可见,让人,是人生得以发展的重要途径。

②让人,并不是懦弱,而是一种涵养,一种胆识。“让人非我弱,弱者不让人。”历史上成就大事业的人,哪个不具备这样的品格?“将相和”的故事流传甚广。蔺相如不想和廉颇争地位,路上遇到廉老将军就一而再、再而三地避让。这种豁达大度,不正体现了蔺相如以国家利益为重的崇高品德吗?因他的这种美德,才有后来廉颇老将军的“负荆请罪”,从而留下了一段千古佳话。

③让人,可以使人与人之间的关系更加和谐。海纳百川,有容乃大。有容人之量,有让人之心,才有和睦,才有和谐。当今著名词作家乔羽,偕夫人佟琦做客央视《夫妻剧场》,主持人问:“二老相濡以沫,白头偕老,有什么秘诀吗?”乔老答:“一个字,忍。”夫人佟琦抢答:“我是四个字,一忍再忍。”诙谐中尽显相处之道。

④让人,对事业的发展也有极大的帮助。人在事业上很难一帆风顺,有时甚至会陷入绝境。如果宁折不弯,不退不让。事业很可能会就此终结。而让人,则会让你的人生之树在即将枯萎的时候焕发新的生机。沈从文先生由于众所周知的原因,不能再继续写他钟爱的小说散文,几被世人遗忘。但他以大度的襟怀,超人的毅力,忍了,让了,既不悲观,也未消沉,而是将自己的智慧和才华,用到了中国古代服饰研究上,不哀不伤,潜心学术,写出皇皇巨著《中国服饰史》,叉一次为世人刮目相看。

⑤可是真正做到让人并不容易。首先,你要摆正自己的位置。上至王侯将相,下至贩夫走卒,都要认识到自己是芸芸众生中的一员。否则,总把自己当成世界的中心,遇到别人冒犯,当然不容易大度起来。此外,想要做到让人,最好还要有点幽默细胞,生活中遇到不顺,谁心里都不会舒服,这时候不妨自我解嘲一下,心情有时就好多了。

⑥让人,乃众妙之门。生活中多一些让人,我们的心灵会多一些阳光,事业也会多几分顺利。不信,你试试!

小题1:下列对本文中心论点的表述正确的一项是( )(3分)

A.让人,是人生得以发展的重要途径。B.让人,可以使人与人之间的关系更加和谐。

C.让人,乃众妙之门。D.让人,并不是懦弱,而是一种涵养。

小题2:下面给出的四个论据,哪一项不能证明第②段的'观点。( )(3分)

A.越王勾践卧薪尝胆。B.君子忍人所不能忍,容人所不能容。

C.韩信曾甘受市井屠夫的胯下之辱,后来成为一代名将。D.是可忍,孰不可忍?

小题3:选文最后一段有什么作用? (4分)

参考答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:总结全文,突出中心论点,号召人们要拥有让人的美德。

小题1:试题分析:分析文章可以知道,作者在开头第一段即从沈从文先生墓碑的碑文写起,引出作者的观点:可见,让人,是人生得以发展的重要途径。

小题2:试题分析:解答此题,首先要明确第②段的观点:让人,并不是懦弱,而是一种涵养,一种胆识。然后围绕这一论点,分析所给的选项,D项的名言的意思是绝不能容忍,不符合。

小题3:试题分析:分析最后一段,从“让人,乃众妙之门”可以看出有照应题目,点明中心的作用,同时,“生活中多一些让人”一句发出了号召:拥有让的美德。

篇8:高考英语阅读理解冲刺训练题

生物保护

Being surrounded by sharks may sound like a bad thing,but scientists say sharks are actually a good sign of ocean health.__1__ knowing that,Enric Sala,a marine ecologist and National Geographic Fellow,was a little __2__ when he first dived at Kingman Reef,the heart of a massive,newly __3__ area south of Hawaii now called the Pacific Remote Islands Marine National Monument.

“The __4__ time I jumped in the water,as soon as the bubbles __5__,my heartbeat doubled—there were a dozen sharks swimming around us and so __6__ corals on the bottom that there was not even __7__ for sand between them,” says Sala.

Sala led a series of __8__ to the region's coral reefs over the past several years,__9__ part of his work at the Scripps Institution of Oceanography in La Jolla,Calif.His team's __10__ about sharks and corals there helped __11__ the U.S.government to set up the new monument,where fishing for sharks or anything else is now __12__.Groups around the world are working to __13__ other huge protected ocean areas in hopes of __14__ some of the planet's most incredible and important spots.

President George W.Bush set up another new marine __15__,or protected area,__16__ the Pacific Remote Islands Marine National Monument just before he __17__ office in January.The reserve __18__ waters around several groups of islands near Kingman Reef,__19__ is 1,000 miles south of Hawaii,and it covers 86,888 square miles.That's bigger than the size of Virginia and Tennessee __20__.

Note:

marine ecologist海洋生态学家

【语篇解读】 科学家们对海洋生物的发现促成美国建立了海洋生物保护区。保护区发挥了极大的作用,不仅有利于科学家的研究,更重要的是保护了一些稀有的种类,其他一些国家也纷纷效仿。

1.A.Ever B.Even C.Without D.Instead of

答案 B [联系下文“my heartbeat doubled”可知,“即使”知道鲨鱼是海洋健康的标志,Enric Sala也是有些紧张的。]

2.A.excited B.happy C.nervous D.sad

答案 C [联系到鲨鱼是凶猛的动物,在鲨鱼附近也是有些紧张的。A有一定的干扰性,excited的意思是“兴奋的”,不符合面临凶猛动物时的心情。]

3.A.protected B.built C.surrounded D.founded

答案 A [联系下文可知,“the Pacific Remote Islands Marine National Monument”是一个保护区。]

4.A.last B.early C.first D.good

答案 C [联系下文的“my heartbeat doubled”可知,这是Sala第一次到洋底时的情况。]

5.A.gathered B.appeared C.passed D.cleared

答案 D [联系下文的“there were a dozen sharks swimming around us...”可知,这是气泡散尽后看到的景象,因此用cleared。]

6.A.many B.few C.large D.frightening

答案 A [联系下文的“there was not even __7__ for sand between them”可知,珊瑚很多。]

7.A.water B.light C.space D.sight

答案 C [因为鲨鱼和珊瑚很多,几乎没有容纳沙子的空间。]

8.A.dives B.expeditions C.experiments D.discoveries

答案 B [联系空后的“to the region's coral reefs”可知,他领导了几次去珊瑚礁的远征。]

9.A.as B.with C.like D.under

答案 A [这些远征作为他工作的一部分。]

10.A.findings B.information C.research D.cares

答案 A [联系空后的“about sharks and corals”可知,他们对鲨鱼和珊瑚有了一些发现。C有一定的干扰性,research意为“研究”。]

11.A.force B.inspire C.beg D.allow

答案 B [在那里的发现敦促政府建立保护区。]

12.A.permitted B.limited C.forbidden D.measured

答案 C [因为这里是保护区,因此捕杀鲨鱼和其他动物是禁止的。]

13.A.set out B.start out C.set off D.set up

答案 D [联系空后的“huge protected ocean areas”可知,是建立保护区。set out意为“开始,着手”;start out意为“开始”;sef off意为“出发”。]

14.A.making B.saving C.building D.seeing

答案 B [建立保护区是希望挽救一些重要的地方。]

15.A.reserve B.spot C.area D.space

答案 A [联系空后的“or protected area”可得答案。]

16.A.called B.named C.told D.given

答案 A [“the Pacific Remote Islands Marine National Monument”是保护区的名字,因此用called。]

17.A.took B.left C.controlled D.lost

答案 B [布什总统在一月份离开白宫前建立了这个保护区。联系空前的“before”和空后的“in January”可得答案。]

18.A.excludes B.covers C.includes D.makes

答案 C [联系空后的“waters around several groups of islands”可知,保护区包含几个岛的水域。]

19.A.it B.which C.where D.that

答案 B [which引导了非限定性定语从句,并在从句中作主语。]

20.A.separated B.combined C.divided D.connected

答案 B [联系空前的“bigger than the size”可知,这个保护区比Virginia和Tennessee两个加起来还要大。]

维B1

Katharine Mehta's mother likes to joke that the first sentence her daughter said was “I love dogs.” It's not the fact,but it's certainly true in spirit.

“When I was young,my grandmother told me about how she sometimes found stray dogs and cats,and kept them on her farm as pets,” says Katharine.“That made me wonder what would happen when animals didn't have a home.I felt horrible thinking that they might be hungry or could get hit by a car.”

But what could a little girl do? The answer came during a trip to a park in her New York City neighborhood two years ago,where she met volunteers from Mighty Mutts,a local no?kill animal rescue organization.“I thought maybe I could earn some money and give it to them,” she says.

Since Katharine had plenty of practice taking care of her own dog,she decided to start a summer dog?walking service.She chose two friends and,with their parents' permission,the group put up homemade posters with their phone numbers and a bargain price—50 cents an hour.Before long they had 15 dogs in their care.“We walked two or three at a time with one mother helping out,” she says.“By the end of that summer,we'd collected $45.” That fall Katharine and her mother,Loma,came up with another mini enterprise to raise money for Mighty Mutts—selling fresh?baked shortbread to their neighbors.

The 11?year?old,who starts sixth grade this fall,has become a nonstop campaigner.Her mother says,“When she sees somebody with a dog,she starts a conversation and tells them to donate to Mighty Mutts.”

Katharine's passion comes from the heart.“It makes me cry to think that strays might be_put_to_sleep when there's a group that can find new homes for them,” Katharine says.“But it makes me smile to know I can help.”

Notes:

stray adj.流浪的 ②shortbread n.黄油甜酥饼

【语篇解读】 本文主要讲了11岁女孩Katharine是如何关爱和帮助流浪狗等小动物的。

1.Katharine's love of dogs comes from ________.

A.her grandmother's influence

B.her mother's influence

C.the influence of an organization

D.seeing a dog killed by a car

答案 A [细节理解题。由第二段可知,Katharine关心流浪狗是受奶奶的影响。]

2.How did Katharine help the organization—Mighty Mutts?

A.By walking stray dogs.

B.By giving shortbread to stray dogs.

C.By collecting money.

D.By making speeches everywhere.

答案 C [推理判断题。由第三、四段可知,Katharine为别人遛狗挣钱,然后捐给Mighty Mutts,并且经常劝说养狗的人为Mighty Mutts捐款,故选C。]

3.The underlined part “be put to sleep” in the last paragraph means “________”.

A.to be supplied with a comfortable place for sleeping

B.to be given drugs so that they can die without pain

C.to be made unconscious before a medical operation

D.to be made to sleep

答案 B [词义猜测题。Katharine很有爱心,非常关心无家可归的小动物,所以她一想到流浪的小动物被人们用药物所谓“仁道地”杀死,她就会心痛地流泪。put to sleep意为“用药物使(长眠),无痛苦地杀死”。]

4.What would be the best title for the passage?

A.Katharine and her pets

B.An organization for rescuing stray dogs

C.Pet dogs are popular with children

D.A little girl helps strays

答案 D [主旨大意题。全文主要讲述了小女孩Katharine帮助、关爱流浪狗,故正确答案为D。]

维B2

We're fortunate to live along a monarch butterfly migration path.Every fall,thousands of them fly through our backyard,headed south for the winter.We always thought that a butterfly with a broken wing was a sad sight,but one we could do nothing about.We were wrong! Jeannette Brandt was bike riding near Hadley,in the southern Adirondacks of New York,a few weeks ago when she spotted an injured monarch butterfly and took it home in an empty water bottle.Brandt and her partner,Mike Parwana,fed the butterfly rotting pears and water sweetened with honey.The butterfly survived,and fattened up.But what to do about the broken wing?

The couple found an online video demonstrating butterfly wing repair which was posted by the nonprofit Live Monarch Foundation of Boca Raton,Florida.Tiny cardboard splints and contact cement did the trick.In another week,the butterfly was flying at the couple's home.But by then,it was too cold in upstate New York to release the monarch into the wild.Monarchs are known for their 3,000 miles migration from Canada to Mexico.But this migration is usually finished by the end of October,and it was mid?November.

About a week ago,the couple put the monarch in a shoebox and went to Scotty's,a truck stop north of Albany,NY.Eventually,a good?natured trucker from Alabama,who was headed to Florida,volunteered to transport the monarch to the Sunshine State.Last Tuesday,the trucker called.The butterfly with the mended wing had been released in Florida,now free to join millions of other monarch butterflies migrating south to the mountains of central Mexico.

Note:

cardboard splints and contact cement薄纸夹板和接触粘合剂

【语篇解读】 本文记叙的是一对美国夫妇和一位卡车司机救助一只在迁徙中翅膀受伤的帝王蝶的故事。

1.We can learn from Paragraph One that the butterfly ________.

A.was hit by a motorbike

B.was noticed by a US woman

C.would spend winter in Hadley

D.was too old to go on flying

答案 B [细节理解题。根据第一段第五句“Jeannette Brandt...when she spotted an injured monarch butterfly...”可知,这只受伤的帝王蝶是由一位美国妇女发现的。]

2.The main problem of the butterfly's wing was ________.

A.how to treat the illness of the butterfly

B.how to keep the butterfly at home

C.how to help the butterfly reach Mexico

D.how to get the butterfly's favorite food

答案 C [推理判断题。根据第二段第四句“But by then,it was...into the wild”和第五句“Monarchs are known...from Canada to Mexico”可知,蝴蝶翅膀修复以后,主要的困难就是如何帮助它到达墨西哥以完成迁徙。]

3.According to the last paragraph,the couple went to Scotty's to ________.

A.ask help from truck drivers

B.release the butterfly there

C.attract the attention of the public

D.ask for experts' advice

答案 A [推理判断题。由最后一段可知,在一位好心的卡车司机的帮助下,这只帝王蝶赶上了浩荡的蝴蝶迁徙队伍。]

4.What does the author seem to agree?

A.It is useless to learn to repair insects' wings.

B.A monarch butterfly's wings are likely to get hurt.

C.A monarch butterfly can be kept as a pet.

D.It is quite possible to repair a butterfly's wings.

答案 D [细节理解题。根据第一段第三句“We always thought...do nothing about”和第四句“We were wrong”,再联系本文故事可知,作者认为修复蝴蝶翅膀是完全可能的。]

篇9:高考英语阅读理解技巧训练题及答案详解

We produce 500 billion of plastic bags in a year worldwide and they are thrown away polluting oceans,killing wildlife and getting dumped in landfills where they take up to 1000 years to decompose. Researchers have been unsuccessfully looking for a solution.

The 16yearold Canadian high school student,Daniel Burd, from Waterloo Collegiate Institute, has discovered a way to make plastic bags degrade(分解) in as few as 3 months,a finding that won him first prize at the Canada-Wide Science Fair,a $10 000 prize,a $20 000 scholarship, and a chance to revolutionize a major environmental issue.

Burd's strategy was simple: Since plastic does eventually degrade, it must be eaten by microorganisms (微生物). If those microorganisms could be identified, we could put them to work eating the plastic much faster than under normal conditions.

With this goal in mind, he ground plastic bags into a powder and concocted(调制) a solution of household chemicals, yeast(酵母) and tap water to encourage microbes growth. Then he added the plastic powder and let the microbes work their magic for 3 months. Finally,he tested the resulting bacterial culture on plastic bags,exposing one plastic sample to dead bacteria as a control. Sure enough, the plastic exposed (暴露) to the live bacteria was 17% lighter than the control after six weeks.

The inputs are cheap:maintaining the required temperature takes little energy because microbes produce heat as they work, and the only outputs are water and tiny levels of carbon dioxide.

“Almost every week I have to do chores and when I open the closet door, I have piles of plastic bags falling on top of me. One day, I got tired of it and I wanted to know what other people are doing with these plastic bags. The answer:not much. So I decided to do something myself.”said Daniel Burd.

1. Daniel Burd won first prize at the Canada-Wide Science Fair because________.

A. he found a new kind of microorganism

B. he contributed much to environmental protection

C. he found a way to degrade plastics in shorter time

D. he could encourage microbes growth in an easier way

2. Daniel Burd exposed one plastic sample to dead bacteria to________.

A. make the live bacteria work better

B. test how effective his method was

C. know which bacteria worked faster

D. control the temperature in the process

3. Maintaining the required temperature takes little energy because ________.

A. plastics can get hot easily

B. microbes can produce heat themselves

C. much carbon dioxide is produced

D. the temperature can be controlled

4. Daniel Burd got his idea from ________.

A. his school textbook

B. the failure of researchers

C. his everyday work

D. the practice of other people

篇10:高考英语阅读理解技巧训练题及答案详解

本文是一篇新闻报道类文章。介绍了一位到美国度假旅游的法国工程师成功地救出了一位溺水女孩,成为了纽约的英雄。

1.C 细节理解题。根据文章开始的“A French tourist...”和后文中的“Duret, an engineer on vacation, was walking with his girlfriend along the pier(码头) when he saw something falling into the water.”可知Duret 到纽约是为了度假。

2.D 细节理解题。根据“...29??year??old Julien Duret from France is the man who left the spot quickly after the rescue...”可知Duret 把小女孩从水中救出后立刻与他的女朋友离开了现场。

3.A 细节理解题。根据“He handed the girl to her father, David Anderson, who had dived in after him.”可知,继Duret 之后跳进水中的人是这位小女孩的父亲David Anderson。

4.B 主观推断题。Duret 从水中救出女孩后便离开了现场,所以不可能知道是谁救的这位女孩,所以D项错。他要离开美国回法国的那一天,他早就成为了英雄,所以不可能是A项。他到达美国的第一天还没有发生此事,故C项错

高考英语冲刺训练题及答案

名著百题训练(一)附答案

名著百题训练(二)附答案

名著百题训练(三)附答案

名著百题训练(四)附答案

名著百题训练(五)附答案

名著百题训练(六)附答案

名著百题训练(七)附答案

名著百题训练(八)附答案

周邦彦《春雨》阅读训练题附答案

《高考英语阅读理解高分训练题附答案(共10篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档