欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 实用文 > 其他范文

托福阅读直接事实题解题攻略

时间:2023-05-11 07:51:09 其他范文 收藏本文 下载本文

今天小编在这给大家整理了托福阅读直接事实题解题攻略,本文共5篇,我们一起来看看吧!

托福阅读直接事实题解题攻略

篇1:托福阅读直接事实题解题攻略

托福阅读直接事实题解题攻略

1.选项排除法

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

2.定位信息

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

3.了解出题点

直接事实题往往不会针对像是例子一类太过于细节的内容出题。在出题时,和上面所述出题过程对应,一种是对原文中某个原因的表述出题,将结果放在选项中备选;或者是将结果放在题干中,将原因放在选项中待选。还有一些情况,托福阅读直接事实题会对对比事物的优劣势进行考察;还有的题目会问到某个事件的发展过程、某个人物做的某件事情、某个时间段对应的事件等等。

托福阅读:考满分需要必备的硬件标准

首先,托福词汇的积累。也许很多正在备考的学生会认为词汇的积累并不是什么技巧。确实在托福阅读中想要能拥有快速的阅读速度,词汇量必须达到5000以上。否则,即便是再精妙的技巧对你来说,也是纸上谈兵没有任何用处的。所以,词汇量是在探讨技巧前一道必过的门槛。

其次,合理的阅读方法。在阅读托福文章时候,会有阅读完之后答题或是边阅读边答题两种不同的方法。而在网络中也是流传着众多“扫读法”、“跳读法”和“略读法”等不同阅读方法的介绍。但是,万变不离其宗的就是主动地阅读文章的关键部位。也就是应该不断的进行思考和预测文章的内容,细心分析每一段的开头和结尾部分,找到文章的主题脉络。

最后,就是解题的训练。对于选择题多数同学在答题中还是会采用排除法。但实际上,这样的方法具有致命的缺点:干扰大、费时间。所以在训练的过程中,我们还是应该习惯于有效和迅速的办法是读完题干之后,带着自己的答案在选项中寻找答案。

怎样突破托福阅读28分大关

总结:平均1秒钟一个阅读一个单词,不带任何思考时间,时间紧啊

托福阅读的考察重点需要语法帮助解题

主旨:辨析文章的主要观点,并与局部小观点区分;辨析段落主题

教师指导托福阅读如何突破28分

细节:概括性信息的把握并判别具体信息的真伪

词汇:辨析词汇和短语的含义,并通过上下文推断某些词汇和短语的含义

推断:根据上下文推断出隐藏的信息

态度:根据文章描述判断作者意图和态度

结构:判断句子和句子之间的逻辑关系,并确定段落的结构

总结:托福阅读是以长难句子为核心的,读懂长难句就需要语法

托福阅读考试的本质决定语法可以帮助解题

获取有效信息

消除阅读障碍

总结:题目考察有效信息,有效信息存在句子主干部分,主干必需语法

托福听力答题时间方面有什么技巧

不管是托福考试仍是其他的考试,要注意托福听力答题时间技巧是很有必要的,那托福听力答题时间是多少呢,或是说托福听力答题时间怎样组织的呢?现在ETS中间关于听力的调查显得越来越注重了,所以说托福听力答题时间掌握好关于考试能否在规则时间内把标题答完是很重要的。托福听力总共分为6篇,其中有两段对话和4段讲演组成,习气上每三篇是一有些,一段对话和两个讲演,每一个有些有10分钟答题时间。听力时间不及时,重听和读题时间也不计时,仅仅纯粹的答题时间是10分钟。

能不能在托福听力答题时间内把一切的标题做完也是很有窍门的,那详细是怎样在托福听力答题时间内答题的呢?

首先疾速浏览时获取信息,考听力不光是调查你的听力才干,还直接的调查你的阅览才干,许多考生时间都不够用,所以要做一个疾速的阅览,每题的阅览时间保持在12秒,所以不是让主要看选项语句,是疾速的找准关键字,当你在看的时分,要留意以下信息:

1.留意重复词,这些词会给你做题提供线索,还能帮您回想你在标题中听过的人名或是修建。

2.还要留意各个选项的差异,你会发现有一些不相同的姓名或是地址或是不相同的动词呈现,这些词通常能让决定此题的关键字。

3.疾速的扫除过错选项,会进步你做题的正确率

4.在就是掌握做题的节奏,节奏是做好听力最重要的一个要素,有些考生在平常的操练中,听不懂的当地通常会停下来,等自个选出正确答案后才持续听,小编通知你,千万不要这样做,由于真实的考试是不允许你这么做的,所以要构成一种习气,坚持把标题听完。

在温习的时分,重复的操练,托福考试和其他的考试是相同的,需求的是知识和窍门,有些尽管才干很强,可是在考试中仍是得了低分,这是由于这些考生患得患失的焦虑形成的,有些水平通常的考生在温习的时分,不断的锻炼,不断的操练,结果最后还考了一个不错的成果。这也需求咱们在温习的时分踏踏实实按部就班的来。

掌握好托福听力答题时间固然是很重要的,可是在掌握托福听力答题时间的同时,也要多一些做题窍门,这样才干满足的时刻里把考题做完,咱们平常在操练中也需求考生掌握好托福听力答题时刻,这样到真实的考场上,才干临危不乱,许多考生尽管感受在平常的时分温习的还不错,可是到真实的考试的时分,通常在时刻上组织不合理,终究致使考低分。

篇2:托福阅读直接事实题解题攻略

托福阅读直接事实题解题攻略

1.选项排除法

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

2.定位信息

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

3.了解出题点

直接事实题往往不会针对像是例子一类太过于细节的内容出题。在出题时,和上面所述出题过程对应,一种是对原文中某个原因的表述出题,将结果放在选项中备选;或者是将结果放在题干中,将原因放在选项中待选。还有一些情况,托福阅读直接事实题会对对比事物的优劣势进行考察;还有的题目会问到某个事件的发展过程、某个人物做的某件事情、某个时间段对应的事件等等。

托福阅读真题原题+题目

The observation of the skies has played a special part in the lives and cultures of peoples since the earliest of times. Evidence obtained from a site known as the Hole in the Rock, in Papago Park in Phoenix, Arizona, indicates that it might have been used as an observatory by a prehistoric people known as the Hohokam.

The physical attributes of the site allow its use as a natural calendar/clock. The hole at Hole in the Rock is formed by two large overhanging rocks coming together at a point, creating a shelter with an opening large enough for several persons to pass through. The northeast-facing overhang has a smaller opening in its roof. It is this smaller hole that produces the attributes that may have been used as a calendar/clock.

Because of its location in the shelter's roof, a beam of sunlight can pass through this second hole and cast a spot onto the shelter's wall and floor. This spot of light travels from west to east as the sun moves across the sky. It also moves from north to south and back again as the Earth travels around the Sun, the west-to-east movement could have been used to establish a daily clock, much like a sundial, while the north-to-south movement could have been used to establish a seasonal calendar.

The spot first appears and starts down the surface of the wall of the shelter at different times of the morning depending on the time of the year. The spot grows in size from its first appearance until its maximum size is achieved roughly at midday. It then continues its downward movement until it reaches a point where it jumps to the floor of the shelter. As the Sun continues to move to the west, the spot continues to move across the shelter floor and down the butte, or hill, toward a group of small boulders. If a person is seated on a certain one of these rocks as the spot reaches it, the Sun can be viewed through the calendar hole. This occurs at different times in the afternoon depending on the time of year.

1. What does the passage mainly discuss?

(A) observations of the stars by ancient people

(B) rock formations of Arizona

(C) a site used by ancient people to measure time

(D) the movement of the earth around the Sun

2. The word obtained in line 2 is closest in meaning to

(A) acquired

(B) transported

(C) covered

(D) removed

3. The word attributes in line 5 is closest in meaning to

(A) changes

(B) characteristics

(C) locations

(D) dimensions

4. The word its in line 10 refers to

(A) roof

(B) beam

(C) hole

(D) spot

5. The word establish in line 15 is closest in meaning to

(A) create

(B) locate

(C) consult

(D) choose

6. Which of the following is NOT true of the spot of light?

(A) It is caused by sunlight passing through a hole.

(B) It travels across the roof of the shelter.

(C) Its movement is affected by the position of the Sun.

(D) It movement could have been used to estimate the time of day.

7. From which of the following can be the time of year be determined?

(A) The movement of the spot of light from west to east

(B) The speed with which the spot of light moves

(C) The movement of the spot of light from north to south

(D) The size of the sport of light at midday

8. The word roughly in line 18 is closest in meaning to

(A) finally

(B) harshly

(C) uneasily

(D) approximately

9. The passage mentions that the Hole in the Rock was used as all of the following EXCEPT

(A) a calendar

(B) a home

(C) a clock

(D) an observatory

10. Which of the following can be inferred from the fourth paragraph?

(A) The boulders are located below the rock shelter.

(B) The person seated on the rock cannot see the shelter.

(C) After it passes the boulders, the spot of light disappears.

(D) The spot of light is largest when it first appears.

PASSAGE 35 CABCA BCDBA

托福阅读真题原题+题目

Railroads reshaped the North American environment and reoriented North American behavior. In a quarter of a century, claimed the Omaha Daily Republican in 1883, they have made the people of the United States homogeneous, breaking through the peculiarities and provincialisms which marked separate and unmingling sections.

The railroad simultaneously stripped the landscape of the natural resources, made velocity of transport and economy of scale necessary parts of industrial production, and carried consumer goods to households; it dispatched immigrants to unsettled places, drew emigrants away from farms and villages to cities, and sent men and guns to battle. It standardized time and travel, seeking to annihilate distance and space by allowing movement at any time and in any season or type of weather. In its grand and impressive terminals and stations, architects recreated historic Roman temples and public baths, French chateaus and Italian bell towers — edifices that people used as stages for many of everyday life's high emotions: meeting and parting, waiting and worrying, planning new starts or coming home.

Passenger terminals, like the luxury express trains that hurled people over spots, spotlight the romance of railroading. (The twentieth-Century Limited sped between Chicago and New York in twenty hours by 1915). Equally important to everyday life were the slow freight trans chugging through industrial zones, the morning and evening commuter locals shuttling back ions and urban terminals, and the incessant comings and goings that occurred in the classifications, or switching, yards. Moreover, in addition to its being a transportation pathway equipped with a mammoth physical plant of tracks signals, crossings, bridges, and junctions, plus telegraph and telephone lines the railroad nurtured factory complexes, coat piles, warehouses, and generating stations, forming along its right-of-way what has aptly been called the metropolitan corridor of the American landscape.

1. What does the passage mainly discuss?

(A) The influence of ancient architecture on the design of railroad terminals

(B) The importance of natural resources in the development of railroads

(C) The railroad's impact on daily life in the United States in the nineteenth century

(D) Technological improvements in the area of communication in the nineteenth century

2. It can be inferred from the quote from the Omaha Daily Republican (line 2-4) that railroads

(A) made all sections of the nation much wealthier

(B) brought more unity to what had been a fragmented nation

(C) reduced dependence on natural resources

(D) had no effect on the environment of the United States

3. The word it in line 7 refers to

(A) transport

(B) scale

(C) production

(D) railroad

4. The word drew in line 8 is closest

(A) obliged

(B) designed

(C) helped

(D) attracted

5. The word annihilate in line 9 is closest in meaning to

(A) conquer

(B) utilize

(C) separate

(D) mechanize

6. The word Moreover in line 20 is closest in meaning to

(A) consequently

(B) furthermore

(C) although

(D) because

7. All of the following were true of impressive passenger terminals EXCEPT:

(A) Their architecture was influenced by the architecture of Europe.

(B) Luxury express trains traveled between them.

(C) They were usually located in small towns.

(D) They were important to many commuters.

8. According to the passage , which type of development lined the area along the metropolitan

corridor?

(A) Stores and shopping areas

(B) Recreational areas

(C) Industrial

(D) Agricultural

9. The word aptly in line 24 is closest in meaning to

(A) appropriately

(B) virtually

(C) consistently

(D) incessantly

10. The author mentions the Twentieth-Century Limited as an example of

(A) a freight train

(B) a commuter train

(C) a luxury train

(D) an underground train

11. The author gives a synonym for which of the following words?

(A) homogeneous (line 3)

(B) standardized (line 9)

(C) temples (line 11)

(D) classification(line 20)

PASSAGE 42 CBDDA BCCAC D

托福阅读直接事实题解题攻略

篇3:托福阅读直接事实题解题方法

1.选项排除法

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

2.定位信息

直接事实题的正确选项是可以和题干共同完成一个意群表述的内容,错误选项有三种情形:一种是和原文无关的选项,这种选项可能会出现原文\题干讨论对象,但是陈述内容是编造出来的,原文中没有依据;一种是和题目无关选项,这种选项在原文中可以找到依据,但是并不能回答题干问题;还有一种是看上去是文章内容,但是出现了一些臆断的比较级、最高级等信息。

3.了解出题点

直接事实题往往不会针对像是例子一类太过于细节的内容出题。在出题时,和上面所述出题过程对应,一种是对原文中某个原因的表述出题,将结果放在选项中备选;或者是将结果放在题干中,将原因放在选项中待选。还有一些情况,托福阅读直接事实题会对对比事物的优劣势进行考察;还有的题目会问到某个事件的发展过程、某个人物做的某件事情、某个时间段对应的事件等等。

托福阅读备考题目解析:直接事实题

问题形式

这种题型要求考生们识别出文章明确阐述的事实信息。这些事实信息问题主要集中于事实、细节、定义或者作者阐述的其他信息。这种题型一般要求考生辨识文章某一部分提到的具体信息,不会问及整篇文章的主旨。通常情况下,相关信息可能是一句话或两句话。

这种题目的提问方式通常为:

According to the passage, which/ what/ why/how/who/where/when….

The author’s description of X mentions which of the following?

According to the paragraph, X occurred because …

等等。

解题步骤

1. 看题目,找关键词

2. 带着关键词在文章中定位相关信息

3. 看选项,找到和原文对应的改写/同义替换。

注意:

1. 主要考察考生的定位能力

2. 此种题型量大,但难度不大

3. 做题过程中要排除那些错误选项,错误的选项通常为

重复文章中的信息,但并没有回答问题

错误表达文章中的信息或观点

与文章中观点不符

与文章无关或者文章中没有被提到。

篇4:托福阅读直接事实题解题方法

直接事实题

问法:According to the passage, what/ which/ why/ when?

技巧:定位原文, 细读

(1)题干明确定位 (如给出第几段, highlight)

(2) 题干无明确定位

A 找题干中人名, 地名, 物种名, 大写, 斜体, 数字年代, 符号.

B 定位某一段, 再定位某一位置

C 用核心名词定位

infer题(需要精确理解)

注意:既然是infer, imply, 就一定不是原文中明确说的

技巧:

(1)时间前后推理

(2)排除法

a 原文直接清楚描述的,排除

b 与原文无关的新内容,排除

(3)不要加入自己的观点

托福阅读事实信息题题型汇总,以及案例解析

1、题型概述

事实信息题或者称为细节题,是托福阅读考题的基本题型,考查的是提取关键词和在文章中定位解题信息的能力,主要检验考生对文章中某一具体内容和细节的把握。事实信息题的问题一般就是纯粹的事实层面上的问题,主要问作者说了什么,哪些信息是真的。此类题考查文章中某一部分的细节信息,不会涉及文章主旨,答案大多能在文章中直接找到,但个别答案则需要一些分析,考生应当能够将题干表述的信息定位到文章中相应句子之上以寻求答案。

1. 提问方式

事实信息题通常都是以特殊疑问词开头的特殊疑问句,例如:

According to the paragraph, which of the following statements is true about X?

According to the paragraph, what/where/how…..?

According to the paragraph, what does the author say about X?

综上提问方式,我们有看到一个非常明显的标示性表述,according to the paragraph,此表述表明我们所选的正确答案在原文中作者是明确描述出来的(explicitly stated), 这可以跟推断题区分开来。

2. 题目数量

3-6题/篇,出题频率高,数量大,所以考生必须把此种题型作为一个重点。

2、解题步骤详解

1. 阅读题干,寻找定位词(key words)

哪些词可以充当定位词以让我们快速的去原文中来定位?我们会首选一些形式上比较特殊的词,如专有名词(人名/地名/特殊历史时期名),时间/数字,长难单词。如果题干中并未出现此类形式特殊的词,则我们会选择题干中的具体名词来定位,因为相对来讲,名词被同义替换的概率相对小一些,但是如果选择的这个名词在原段落中出现多次则要学会使用非名词来定位。

下面具体说一下名词定位和非名词定位的优缺点:

名词定位有个最大的好处是“词形不变”,但坏处是“它会在文章中多次出现”,与之相反,非名词定位最大的坏处是“词形会改变”,但好处是“一般只在文中出现一次”。可见,这两种定位方式是相辅相成的,所以要将二者结合在一起进行定位。

定位词在原文中呈现的方式会有两种,首先原词重现,其次同义替换,因此要求考生在备考前期要将词汇基础打牢,高频词及相应的同义词/近义词,甚至是反义词都要有所涉及,这样才能在考试时迅速识别同义替换进行精确定位。

例题1:

Paragraph 6: All this applies, of course, only to an adult leatherback. Hatchlings are simply too small to conserve body heat, even with insulation and countercurrent exchange systems. We do not know how old, or how large, a leatherback has to be before it can switch from a cold-blooded to a warm-blooded mode of life. Leatherbacks reach their immense size in a much shorter time than it takes other sea turtles to grow. Perhaps their rush to adulthood is driven by a simple need to keep warm. (TPO 15 – Passage 1)

11. According to paragraph 6, which of the following statements is most accurate about young leatherback turtles?

○ They lack the countercurrent exchange systems that develop in adulthood.

○ Their rate of growth is slower than that of other sea turtles.

○ They lose heat easily even with insulation and countercurrent exchange systems.

○ They switch between cold-blooded and warm-blooded modes throughout their hatchling stage.

解析:此题可选定位词为young leatherback turtles, 回段落中定位发现第二句话写到hatchlings, 意为孵化出的幼体,则定位句非常肯定则为第二句话。不过此题如果真的不认识hatchling, 考生还可以根据上下文大致推测,第一句讲到“这只适用于成年海龟”,然后提到“hatchlings太小而不能….”,所以可以看出前后两句有对比关系,推断出hatchling即为幼小的海龟,则定位到此句。当然最好的状态还是要积累足够的词汇以更加快速准确地定位。

注意:无定位词的题目。

所谓无定位词的题目,即为题干中出现的信息即为整个段落所描述的信息或是定位词即为段落主题。对于这种题目,无法精确定位到原文中的某一处具体信息,因此需要考生具备很强的信息筛选能力。在考试过程时间紧张的情况下,我们建议采取的策略是用选项来定位以迅速确定每个选项的正确性。

例题2:

Paragraph 6: Groundwater is stored in the pore spaces and joints of rocks and unconsolidated (unsolidified) sediments or in the openings widened through fracturesand weathering. The water-saturated rock or sediment is known as an “aquifer”. Because they are porous, sedimentary rocks, such as sandstones and conglomerates, are important potential sources of groundwater. Large quantities of water may also be stored in limestones when joints and cracks have been enlarged to form cavities. Most limestone and sandstone aquifers are deep and extensive but may contain groundwaters that are not being recharged. Most shallow aquifers in sand and gravel deposits produce lower yields, but they can be rapidly recharged. Some deep aquifers are known as fossil waters. The term “fossil” describes water that has been present for several thousand years. These aquifers became saturated more than 10,000 years ago and are no longer being recharged. (TPO 12 – Passage 3)

8. According to paragraph 6, which of the following statements about aquifers in deserts is true?

○ Water from limestone and sandstone aquifers is generally better to drink than water from sand and gravel aquifers

○ Sand and gravel aquifers tend to contain less groundwater than limestone or sandstone aquifers

○ Groundwater in deep aquifers is more likely to be recharged than groundwater in shallow aquifers

○ Sedimentary rocks, because they are porous, are not capable of storing large amounts of groundwater

解析:阅读题干定位词则为aquifers in deserts, 但是浏览段落发现本段从第二句开始就一直在介绍aquifer, 如果选择直接定位的话,则需要阅读的篇幅较长,并且读完段落再去看选项很容易遗忘信息导致浪费时间,因此我们选择从选项入手,利用选项中的信息定位到原文从而判断每个选项的真伪。

2. 带着定位词在文章中定位相关信息,并精读定位句。

3. 阅读选项,找到和定位句对应的同义改写,确定答案。

正确选项是正确定位句的同义改写,必须在意思上符合定位句所表达的信息。

例题3:

Paragraph 7: The probability that actual remains of soft tissue will be preserved is improved if the organism dies in an environment of rapid deposition and oxygen deprivation. Under such conditions, the destructive effects of bacteria are diminished. The Middle Eocene Messel Shale (from about 48 million years ago) of Germany accumulated in such an environment. The shale was deposited in an oxygen-deficient lake where lethal gases sometimes bubbled up and killed animals. Their remains accumulated on the floor of the lake and were then covered by clay and silt. Among the superbly preserved Messel fossils are insects with iridescent exoskeletons (hard outer coverings), frogs with skin and blood vessels intact, and even entire small mammals with preserved fur and soft tissue. (TPO20 - Passage3)

11. According to paragraph 7, how do environments containing oxygen affect fossil preservation?

○ They increase the probability that soft-tissue organisms will become fossils.

○ They lead to more bacteria production.

○ They slow the rate at which clay and silt are deposited.

○ They reduce the chance that animal remains will be preserved.

解析:本篇文章的标题即为fossil preservation, 所以在选择定位词时我们会舍弃文章主题类的词作为定位词,则我们应当选择environments containing oxygen为定位词,其中oxygen作为化学类的专业术语在原文中必定原词重现,所以很容易观察到段落中第一句话就涉及到environment和oxygen。精读第一句话,大意为“当生物体死在一个快速沉积和缺氧的环境下,软组织残骸被保存下来的可能性会增加。”

原文中讲到的是缺氧的环境下,而题干中则是有氧的环境下,因此应当对原文中的信息取反,则为“在有氧环境下,生物体残骸被保存下来的可能性降低”,所以答案选D项。D项中chance与原文中的probability又是一组很简单的同义替换。对于本题很多同学做错的原因在于不认识“deprivation”一词,因此很难判断原文中描述的是“有氧环境”还是“缺氧环境”以至于答案选错。所以,要做对事实信息题,最关键的就是看懂原文,而看懂原文最重要的元素就是考生是否积累了足够的词汇量,是否认识丰富的短语和固定搭配,是否能正确分析句子结构,而这些都需要考生在考前长期积累,只有达到这种积累量才能保证做题的正确率,也才能从根本上切实提高自身的英语水平。

3、事实信息题错误选项的特征

1. 选项中出现了原文中未提及的信息

例题4:

Paragraph 2: The Biological Approach. Numerous biological structures and chemicals appear to be involved in aggression. One is the hypothalamus, a region of the brain. In response to certain stimuli, many animals show instinctive aggressive reactions. The hypothalamus appears to be involved in this inborn reaction pattern: electrical stimulation of part of the hypothalamus triggers stereotypical aggressive behaviors in many animals. In people, however, whose brains are more complex, other brain structures apparently moderate possible instincts. (OG)

1. According to paragraph 2, what evidence indicates that aggression in animals is related to the hypothalamus?

○ Some aggressive animal species have a highly developed hypothalamus.

○ Electrical stimulation of the hypothalamus delays animals’ inborn reaction patterns.

○ Animals behaving aggressively show increased activity in the hypothalamus.

○ Animals who lack a hypothalamus display few aggressive tendencies.

解析:阅读题干发现一个长难单词hypothalamus, 则用其去原文中定位,发现第二句话和第四句话都有涉及hypothalamus, 但是第二句话仅仅是一个大概的介绍,说它是大脑的一个区域。仔细阅读第四句话,意为“下丘脑(hypothalamus)似乎与动物的这种本能反应有关:对许多动物的下丘脑中部分区域进行电激,会引发一些它们的常见侵略性行为”。 阅读选项,发现C选项跟原文表述相一致,其中涉及一定程度的同义改写,其中“show increased activity”对应原文中的“electrical stimulation”。对于本题有一些同学会误选为B选项,是因为被一些与原文中一模一样的词所干扰,如“Electrical stimulation of the hypothalamus”, “inborn reaction patterns”, 但是忽略了delay这一信息点在原文中并未出现,因此B项为错误选项。

2. 虚假比较。原文定位句中没有出现比较级,最高级一类的语言现象,但是选项中出现了这种比较。

例题5:

Paragraph 4: Though it may be difficult to imagine from a later perspective, a strain of critical opinion in the 1920s predicted that sound film would be a technical novelty that would soon fade from sight, just as had many previous attempts, dating well back before the First World War, to link images with recorded sound. These critics were making a common assumption - that the technological inadequacies of earlier efforts (poor synchronization, weak sound amplification, fragile sound recordings) would invariably occur again. To be sure, their evaluation of the technical flaws in 1920s sound experiments was not so far off the mark, yet they neglected to take into account important new forces in the motion picture field that, in a sense, would not take no for an answer. (TPO12 - Passage2)

10. According to paragraph 4, which of the following is true about the technical problems of early sound films?

○ Linking images with recorded sound was a larger obstacle than weak sound amplification or fragile sound recordings.

○ Sound films in the 1920s were unable to solve the technical flaws found in sound films before the First World War.

○ Technical inadequacies occurred less frequently in early sound films than critics suggested.

○ Critics assumed that it would be impossible to overcome the technical difficulties experienced with earlier sound films.

解析:本题定位词为technical problems, 去原文中寻找发现原文中第二句出现technological inadequacies, 第三句话中出现technical flaws, 都是定位词的同义替换,则定位到第二三两句话中,选项根据其中任何一句话来设置都是正确的。精读完定位句之后,发现D选项与原文第二句话(意为:早期努力的技术上的不足将会再次发生)意思相一致,则选D项。对于A选项而言,原文第二句括号中的信息确实提及了一些具体的技术问题(poor synchronization, weak sound amplification, fragile sound recordings),但原文并未进行比较,因此A选项中(… a larger obstacle than …)出现了虚假比较,则为错误选项。

篇5:托福阅读事实信息题

托福阅读事实信息题:握住细节别放手!

首先当然是关注题干中的关键词,话说这个说法可能很多人都听过,但什么样的词能做关键词呢?

想想,找关键词无非为了回原文能尽快找到相应的信息,所以关键词应该具备两个特征,一是比较容易找到,就是长的比较特别,这样才能在一众单词中迅速被看见;二是不容易被其他词替换,一旦换掉了回原文找不到原词定位就失败了不是么?所以符合这两个特征的无外乎长难词,专有名词,时间和数字等等,如果这些都没有怎么办呢?把本不明显的词凑成词组,这样不就容易找到了么,毕竟目标大了啊!

第二步当然就是回原文定位了,需要注意的是,很多学生在定位的过程中不自觉的开始读全文,那你这定位有啥用呢?所以看文章的时候不要看意思,单纯找到要的那个词就好了。找到以后当然要精读找到的那句话。至于上下句要不要看,其实取决于只看找到的那句能不能帮你选出正确答案,如果只看那句不行,自然要看上下句了。但无论怎样,你需要读的句子一般不会超过两句话,官方还是说话算话的!

很多学生的问题出在根本不敢用这一套,总觉得读的太少肯定做不出题,再加上现在很多题目确实比较tricky,让大家更觉得无所适从,但请相信,既然官方说了只看一两句能选出答案,绝大多数情况下就一定可以。考生们的问题更多在于找不到或者好容易找到却看不懂,看不懂的孩子请好好背单词,毕竟巧妇难为无米之炊,没有一定的单词量再多的技巧也没用!至于找不到的同学,并不是这个方法本身出了问题,而是关键词很多时候不那么明显了。

那么问题又来了,找不到关键词应该怎么办?很多童鞋可能知道,托福考试中题目出现的顺序和文章行文的顺序是一致的,直接点儿说,就是一段的第一题极有可能出现在这段的最前面,以此类推。知道了这个,就意味着即使没有关键词,你也可以根据这题是这段的第几题来大致确定到底要读段落的前半部分。中间,还是后半部分;还可以根据上一题的大概位置往下找这一题的答案,这样会使读文章的压力大幅减轻。

举个例子(T42P2, 3题),原文和题目如下

Dinosaurs rapidly became extinct about 65 million years ago as part of a mass extinction known as the K-T event,because it is associated with a geological signature known as the K-T boundary, usually a thin band ofsedimentation found in various parts of the world (K is the traditional abbreviation for the Cretaceous, derivedfrom the German name Kreidezeit). Many explanations have been proposed for why dinosaurs became extinct.For example, some have blamed dinosaur extinction on the development of flowering plants, which weresupposedly more difficult to digest and could have caused constipation or indigestion—except that floweringplants first evolved in the Early Cretaceous, about 60 million years before the dinosaurs died out. In fact, severalscientists have suggested that the duckbill dinosaurs and homed dinosaurs, with their complex battery ofgrinding teeth, evolved to exploit this new resource of rapidly growing flowering plants. Others have blamedextinction on competition from the mammals, which allegedly ate all the dinosaur eggs—except that mammalsand dinosaurs appeared at the same time in the Late Triassic, about 190 million years ago, and there is no reasonto believe that mammals suddenly acquired a taste for dinosaur eggs after 120 million years of coexistence. Some explanations (such as theone stating that dinosaurs all died of diseases) fail because there is no way to scientifically test them, and theycannot move beyond the realm of speculation and guesswork.

3. According to paragraph 1 the extinction of the dinosaurs is unlikely to have been the result of competition frommammals because

○ mammals would not have been capable of eating dinosaur eggs

○ mammals did not appear in any significant numbers until after the Late Triassic

○ mammals and dinosaurs did not, in fact, compete for any of the same resources

○ mammals and dinosaurs lived together for roughly 120 million years before the extinction

本题是这段的最后一题(别问我怎么知道的,你做题的时候不是按顺序写的么,点NEXT就到下一段了不就说明这题是这段最后一题么?),以关键词组competition from the mammals定位到倒数第二句(注意最后一题不一定非得是最后一句啊只要靠后就OK了),句子说有些人认为恐龙灭绝是因为哺乳动物吃了它们的蛋,后半句说这种说法不对,我们无法相信哺乳动物突然就对恐龙蛋感兴趣,因为它们彼此相安无事共存了一亿两千万年。所以正确答案是D,只读一句话是可以选出这一题的答案的。

只要定位正确,一般不会有人误选B和C两个选项的。至于A,注意原文是taste的问题,也就是不喜欢吃,A是说不能吃,不是同一个概念哦!!!有同学可能会觉得这太过追求细节,但事实上,托福细节题就是要抠这些细节的,不懂你就输了哦!!!

托福阅读长难句:有声电影产业化

In Europe it took a little longer, mainly because there were more small producers for whom the costs of sound were prohibitive, and in other parts of the world problems with rights or access to equipment delayed the shift to sound production for a few more years. (though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films) (TPO12, 63)

prohibitive /pr?'h?b?t?v/ adj. (指价格等)高得买不起的;禁止性的

我是分界线,大家先自己一遍速读哦。

(In Europe) it took a little longer,(mainly because there were more small producers) (for whom the costs of sound were prohibitive),and ( in other parts of the world) problems (with rights or access to equipment) delayed the shift to sound production (for a few more years) ( though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films). (TPO12, 63)

分析:

本句的主干就是一个并列结构:it took a little longer and problems delayed the shift to sound production

修饰一:(In Europe),介词短语

修饰二:(mainly because there were more small producers),从句

中文:主要是因为有更多小的制造商

修饰三:(for whom the costs of sound were prohibitive),从句,修饰produces

中文:对于他们来说转换声音的成本巨大

修饰四:(with rights or access to equipment),介词短语,修饰problems

中文:专利权以及设备的问题

修饰五:(for a few more years),介词短语

修饰刘:(though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films),括号,解释说明

中文:虽然在很多大城市的影院为了播放国外有声电影已经用线装好了设备

参考翻译:

欧洲花得时间要长一些,主要是因为有更多小的制造商,对于他们来说转换声音的成本巨大。在世界其它部分,专利权以及设备的问题延迟了向声音产业转变很多年。(虽然在很多大城市的影院为了播放国外有声电影已经用线装好了设备)

这个句子的主要修饰成分就是从句、介词短语,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

托福阅读长难句:外在信号

The disorienting effects of this mismatch between external time cues and internal schedules may persist, like our jet lag, for several days or weeks until certain cues such as the daylight/darkness cycle reset the organism's clock to synchronize with the daily rhythm of the new environment. (TPO13, 46)

disorient /d?s'?r??ntet/ vt. 使(人)迷失方向,使(人)混乱

persist /p?'s?st/ vi.坚持;持续

jet lag时差反应

synchronize /?s??kr??na?z/ v. 同时发生,与...一致

我是分界线,大家先自己一遍速读哦。

The disorienting effects(of this mismatch)(between external time cues and internal schedules)may persist, (like our jet lag), (for several days or weeks) (until certain cues such as thedaylight/darkness cycle reset the organism's clock) (to synchronize with the daily rhythm of the new environment). (TPO13, 46)

长难句分析:

这个句子主干部分就是The disorienting effects may persist

修饰一:(of this mismatch) ,介词短语

中文:这种不匹配

修饰二:(between external time cues andinternal schedules) ,介词短语

中文:在外在信号与内在循环之间

修饰三:(like our jet lag) ,介词短语

中文:像时差反应一样

修饰四:(for several days or weeks) ,介词短语

中文:几天或几周

修饰五:(until certain cues such as thedaylight/darkness cycle reset the organism's clock) ,从句

中文:直到一些外在信号像白天或黑夜重置了生物钟

修饰六:(to synchronize with the dailyrhythm of the new environment) ,非谓语动词

中文:以便和新环境的日常循环同步

参考翻译:

外在信号与内在循环不匹配引起的错乱反应可能会持续(像时差反应一样)几天或几周,直到一些外在信号像白天或黑夜重置了生物钟以便和新环境的日常循环同步。

这个句子的主要修饰成分就是从句,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

托福阅读细节题解题方法

托福阅读搞定事实信息题先学这4招

托福写作速度提升攻略

托福综合写作备考攻略

托福备考好习惯养成攻略

托福首考107分攻略

托福听力主旨题记录解题信息3个技巧

托福阅读句子插入题解题思路真题讲解

托福听力功能题和态度题解题思路深度剖析

托福阅读精读练习小攻略

《托福阅读直接事实题解题攻略(精选5篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档