欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 实用文 > 其他范文

托福阅读搞定事实信息题先学这4招

时间:2022-12-16 23:51:14 其他范文 收藏本文 下载本文

以下是小编给大家收集的托福阅读搞定事实信息题先学这4招,本文共5篇,欢迎大家前来参阅。

托福阅读搞定事实信息题先学这4招

篇1:托福阅读搞定事实信息题先学这4招

托福阅读常见题型解题思路精讲 搞定事实信息题先学这4招

托福阅读事实信息题解题策略:了解出题过程

托福阅读事实信息题既然是对文章具体内容出题,如果只是将内容摘抄然后出题意义不大。所以在出题时,对内容进行了一些处理。考生要明确“意群”和“同义替换”的概念,意群是指托福阅读中能够表达清楚一个完整内容的一句或几句话,这句话可以表达一个因果关系,或者能够讲清楚两个事物的一点对比,出题者首先在文章中抽出这样的一个意群;然后对其中的动词进行同义替换,使原句还是一样的意思,只是不能马上识别;接下来,出题者会将意群的一部分放在题干中,另外的部分放在选项中,再设计几个选项即完成出题。

托福阅读事实信息题解题策略:精准定位原文

定位是解决事实题的关键步骤,往往定位对了题也就容易做了,定位错了就会很纠结。定位大体可分为三种情况:(1)根据题干给出的段落进行大定位(2)根据题干中的关键词进行小定位(3)根据选项中的关键词进行定位。

托福阅读事实信息题解题策略:综合分析对比选项

理解定位后的原文,对比选项,找到符合原文大意的选项。这种同义替换的能力也是考生需要具备的,主要分为两种情况的同义替换:

第一种情况是将原文中关键词进行词汇的同义替换,这就包括同义、近义词的替换和同一词的不同词类的替换。比如OG The Origins of Cetaceans的第一题B选项中用conceal替换了原文的disguise。

第二种情况是改变了原文的句型。比如原文说Unable to finance road construction, states turned for help to private companies.在选项中则是The states were unable to build roads themselves financially.都是经济问题,意思并没有改变。

托福阅读事实信息题解题策略:快速排除干扰项

细节题中还是有不少陷阱的。比如我们经常讲一个选项如果大量使用原文原词,不用同义替换,那么该选项很有可能是错误的。又比如我们经常说一个选项要是说的过于绝对,往往也是错误的。在这里还有一种情况也需要广大考生注意,就是原文或选项的主语是指代词的,一定要把指代词还原成名词本身,因为往往指代的对象会张冠李戴,从而迷惑考生。比如托福官方真题Groundwater中的第四题where is groundwater usually found?很多同学会选择C选项,因为原文有they are found wherever fast rivers carrying…但是要注意原文they并不指代groundwater而是指代上一句主语this material。因此C选项恰恰是个陷阱。

托福阅读长难句:舞蹈动作

世界本没有长难句,修饰成分多了,便有了长难句。

大家在看长难句的时候,多思考,一个句子为什么这么长,常见的修饰成分到底有哪些?其实不多,连词、非谓语动词、介词以及同位语或插入语。

今天我们来看这样一个句子:

Fuller devised a type of dance that focused on the shifting play of lights and colors on the voluminous skirts or draperies she wore, which she kept in constant motion principally through movements of her arms, sometimes extended with wands concealed under her costumes. (44, OG)

voluminous/və'lʊmənəs/adj.(指衣物)用料多的, 宽松的, 肥大的;

drapery/'drepəri/n.布料

wand/wɑnd/ n. 棍; 棒; 杖; (尤指小仙子或魔术师用的)魔杖

costume/'kɑstum/ n. 服装, 服装式样

Fuller devised a type of dance (that focused on the shifting play of lights and colors on the voluminous skirts or draperies she wore), (which she kept in constant motion principally through movements of her arms), (sometimes extended with wands concealed under her costumes).

分析:

修饰一:(that focused on the shifting play of lights and colors on the voluminous skirts or draperies she wore),从句,修饰dance,大家注意skirts or draperies (she wore)这里还有一个从句哦。

中文:专注于灯光的变换和她所穿宽松的裙子或布料颜色

修饰二:(which she kept in constant motion principally through movements of her arms),从句,修饰前面skirts or draperies,其实是keep skirts or draperies inconstant motion…

中文:她主要通过手臂的移动使裙子或布料保持连续的移动

修饰三:(sometimes extended with wands concealed under her costumes),非谓语动词,修饰arms。主要这里with wands (concealed under her costumes)中concealed under her costumes修饰wands

中文:有时候手臂由于隐藏在衣服下面的手杖而变长

主干:括号外面的,Fullerdevised a type of dance

参考翻译:Fuller设计了一种(专注于灯光的变换和她所穿宽松的裙子或布料颜色)的舞蹈,在舞蹈中,她主要通过手臂的移动使裙子或布料保持连续的移动,有时候手臂由于隐藏在衣服下面的手杖而变长。

这个句子的主要修饰成分就是从句和非谓语动词,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

看明白之后,别只看一遍,给我看几十遍!!没事就拿出来欣赏欣赏,直到你想吐为止。

读书百遍,其义自现,阅读最强技巧的就是阅读。

托福阅读长难句100句是不断积累而来的。每个人英语水平不一样,你觉得这个句子有点难,你就记录下来,然后反复阅读,当你平时看得都是这样长句子的时候,再回去看TPO中正常的句子,你就会发现怎么一个句子两行就结束了,因为你平时看得都是五六行的句子,豁然开朗。)

托福阅读长难句:舞蹈艺术

世界本没有长难句,修饰成分多了,便有了长难句。

阅读速度大部分来于短时间内理解长难句的能力。

大家在看长难句的时候,多思考,一个句子为什么这么长,常见的修饰成分到底有哪些?其实不多,连词、非谓语动词、介词以及同位语或插入语,上过课的同学懂得。

大家别急,把一句一句弄明白,弄懂一个句子胜过模糊看懂十个句子。希望大家认真看我的分析。

今天我们来看这样一个句子:

Her dancing also attracted the attention of French poets and painters of the period, for it appealed to their liking for mystery, their belief in art for art’s sake, a nineteenth-century idea that art is valuable in itself rather than because it may have some moral or educational benefit, and their efforts to synthesize form and content. (57, OG)

appeal v.恳求,呼吁;(对某人)有吸引力~to sb; (使某人)感兴趣;上诉

for one’s sake为了…的缘故

synthesize/ˈsɪnθɪˌsaɪz/v. 合成,综合

这里是分界线,先自己分析哦。

Her dancing also attracted the attention (of French poets and painters) (of the period), (for it appealed to their liking for mystery, their belief in art for art’s sake, (a nineteenth-century idea that art is valuable in itself rather than because it may have some moral or educational benefit),and their efforts to synthesize form and content.)

老邪分析:

修饰一:(of French poets and painters),介词短语,修饰the attention。大家注意英文喜欢把修饰成分放在后面,这个很重要。

中文:法国诗人和花季。

修饰二:(of the period) ,介词短语,修饰French poets and painters,也是放在后面哦。

修饰三:(a nineteenth-century idea that art is valuable in itself rather than because it may have some moral or educational benefit),同位语,用来解释说明前面的belief,这个同位语语放在这里分割了原句,大家断句的时候要注意。

中文:一个19世纪的思想:艺术本身比它所带来的道德或教育利益更有价值。

修饰四:(for it appealed to their liking for mystery, their belief in art for art’s sake , and their efforts to synthesize formand content.),从句,表示原因,大家注意我把同位语去掉了(因为不重要),这样更能看清重要内容。这里有一个并列结构,是一个A, B, and C结构,不知道大家在看的时候有没有看出来,A= their liking for mystery,B= their belief in art for art’ssake,C= their efforts to synthesize form and content,插入语解释B。

中文:因为它吸引了他们对于神秘的喜好、他们为艺术而艺术的信仰以及他们把形式和内容融合到一起所作的努力

主干:括号外面的,Her dancing also attracted the attention

参考翻译:

她的舞蹈还吸引了当时法国一些诗人和画家的注意,因为它吸引了他们对于神秘的喜好、他们为艺术而艺术的信仰(这是一个19世纪的思想:艺术本身比它所带来的道德或教育利益更有价值)以及他们把形式和内容融合到一起所作的努力。

这个句子的主要修饰成分就是从句和同位语,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

托福阅读长难句100句是不断积累而来的。每个人英语水平不一样,你觉得这个句子有点难,你就记录下来,然后反复阅读,当你平时看得都是这样长句子的时候,再回去看TPO中正常的句子,你就会发现怎么一个句子两行就结束了,因为你平时看得都是五六行的句子,豁然开朗。)

篇2:教你搞定托福阅读否定事实信息题

According to the passage, which of the following is NOT true of X?

The author's description of X mentions all of the following EXCEPT...

可以看到,题目中突出的就是NOT以及EXCEPT。这种题目看似只要让大家分析一下选项就能做好,但实际上比起一般的事实信息题却更有难度,考生如果看文章不够仔细,就很容易在这个题型上栽跟头。

篇3:教你搞定托福阅读否定事实信息题

那么,考生如何才能做好托福阅读的否定事实信息题呢?比起单纯将理论,下面小编就通过实例来为大家分析具体思路。

例题:

Architecture is the art and science of designing structures that organize and enclose space for practical and symbolic purposes. Because architecture grows out of human needs and aspirations, it clearly communicates cultural values. Of all the visual arts, architecture affects our lives most directly for it determines the character of the human environment in major ways.

According to paragraph 1, all of the following statements about architecture are true EXCEPT:

A. Architecture is visual art.

B. Architecture reflects the cultural values of its creators.

C. Architecture has both artistic and scientific dimensions.

D. Architecture has an indirect effect on life.

解题思路分析

做好否定事实信息题,小编希望大家能够按照三个标准步骤进行解答,以保证更有条理性,减少或避免干扰选项给大家造成的误导。

考生要做的第一步是审题并匹配文章,也就是通读题目,并搞清楚题目和文章之间的关系。以这道例题为例,题目问的是following statements about architecture,而文章内容整个就是在说architecture,所以考生要做这道题目就需要从这整个段落中来寻找细节,而不能只看段落的某个部分。

接下里大家要做的第二步是对比选项从文章里找到一一对应的原文。选项A对应的是原文中Of all the visual arts,选项B对应it clearly communicates cultural values。选项C对应art and science,选项D对应affects our lives most directly 。这道题目其实难度比较低,本身段落的篇幅也比较短,所以要找一一对应的位置会比较简单,但无论文章段落篇幅有多长,这个逐一对应的思路大家是需要遵循的。

第三步也就是最后一步,就是根据上一步的对应结果来找出错误的选项,其实已经很明显了,其它三个选项都是完全对应的,只有选项D说的是indirect, 而对应的原文却是direct,完全相反,那么选项D就是我们需要找的答案了。

另外,在做否定事实信息题时,考生需要注意的一点是尽量不要看一个选项返回文章找一次,这样来来回回会花很多时间。否定事实信息题给出的选项一般不会很长,所以大家完全可以额一次性把4个选项都看过并记住之后,再一起返回原文一遍找到所有的对应选项,这对考生来说并没有什么难度。同时,题目的四个选项对应的原文内容是打乱的,不太好按照选项本身ABCD的顺序在原文里从上到下的出现,所以一次性找完原文才会更有效率。

篇4:托福阅读事实信息题

托福阅读事实信息题:握住细节别放手!

首先当然是关注题干中的关键词,话说这个说法可能很多人都听过,但什么样的词能做关键词呢?

想想,找关键词无非为了回原文能尽快找到相应的信息,所以关键词应该具备两个特征,一是比较容易找到,就是长的比较特别,这样才能在一众单词中迅速被看见;二是不容易被其他词替换,一旦换掉了回原文找不到原词定位就失败了不是么?所以符合这两个特征的无外乎长难词,专有名词,时间和数字等等,如果这些都没有怎么办呢?把本不明显的词凑成词组,这样不就容易找到了么,毕竟目标大了啊!

第二步当然就是回原文定位了,需要注意的是,很多学生在定位的过程中不自觉的开始读全文,那你这定位有啥用呢?所以看文章的时候不要看意思,单纯找到要的那个词就好了。找到以后当然要精读找到的那句话。至于上下句要不要看,其实取决于只看找到的那句能不能帮你选出正确答案,如果只看那句不行,自然要看上下句了。但无论怎样,你需要读的句子一般不会超过两句话,官方还是说话算话的!

很多学生的问题出在根本不敢用这一套,总觉得读的太少肯定做不出题,再加上现在很多题目确实比较tricky,让大家更觉得无所适从,但请相信,既然官方说了只看一两句能选出答案,绝大多数情况下就一定可以。考生们的问题更多在于找不到或者好容易找到却看不懂,看不懂的孩子请好好背单词,毕竟巧妇难为无米之炊,没有一定的单词量再多的技巧也没用!至于找不到的同学,并不是这个方法本身出了问题,而是关键词很多时候不那么明显了。

那么问题又来了,找不到关键词应该怎么办?很多童鞋可能知道,托福考试中题目出现的顺序和文章行文的顺序是一致的,直接点儿说,就是一段的第一题极有可能出现在这段的最前面,以此类推。知道了这个,就意味着即使没有关键词,你也可以根据这题是这段的第几题来大致确定到底要读段落的前半部分。中间,还是后半部分;还可以根据上一题的大概位置往下找这一题的答案,这样会使读文章的压力大幅减轻。

举个例子(T42P2, 3题),原文和题目如下

Dinosaurs rapidly became extinct about 65 million years ago as part of a mass extinction known as the K-T event,because it is associated with a geological signature known as the K-T boundary, usually a thin band ofsedimentation found in various parts of the world (K is the traditional abbreviation for the Cretaceous, derivedfrom the German name Kreidezeit). Many explanations have been proposed for why dinosaurs became extinct.For example, some have blamed dinosaur extinction on the development of flowering plants, which weresupposedly more difficult to digest and could have caused constipation or indigestion—except that floweringplants first evolved in the Early Cretaceous, about 60 million years before the dinosaurs died out. In fact, severalscientists have suggested that the duckbill dinosaurs and homed dinosaurs, with their complex battery ofgrinding teeth, evolved to exploit this new resource of rapidly growing flowering plants. Others have blamedextinction on competition from the mammals, which allegedly ate all the dinosaur eggs—except that mammalsand dinosaurs appeared at the same time in the Late Triassic, about 190 million years ago, and there is no reasonto believe that mammals suddenly acquired a taste for dinosaur eggs after 120 million years of coexistence. Some explanations (such as theone stating that dinosaurs all died of diseases) fail because there is no way to scientifically test them, and theycannot move beyond the realm of speculation and guesswork.

3. According to paragraph 1 the extinction of the dinosaurs is unlikely to have been the result of competition frommammals because

○ mammals would not have been capable of eating dinosaur eggs

○ mammals did not appear in any significant numbers until after the Late Triassic

○ mammals and dinosaurs did not, in fact, compete for any of the same resources

○ mammals and dinosaurs lived together for roughly 120 million years before the extinction

本题是这段的最后一题(别问我怎么知道的,你做题的时候不是按顺序写的么,点NEXT就到下一段了不就说明这题是这段最后一题么?),以关键词组competition from the mammals定位到倒数第二句(注意最后一题不一定非得是最后一句啊只要靠后就OK了),句子说有些人认为恐龙灭绝是因为哺乳动物吃了它们的蛋,后半句说这种说法不对,我们无法相信哺乳动物突然就对恐龙蛋感兴趣,因为它们彼此相安无事共存了一亿两千万年。所以正确答案是D,只读一句话是可以选出这一题的答案的。

只要定位正确,一般不会有人误选B和C两个选项的。至于A,注意原文是taste的问题,也就是不喜欢吃,A是说不能吃,不是同一个概念哦!!!有同学可能会觉得这太过追求细节,但事实上,托福细节题就是要抠这些细节的,不懂你就输了哦!!!

托福阅读长难句:有声电影产业化

In Europe it took a little longer, mainly because there were more small producers for whom the costs of sound were prohibitive, and in other parts of the world problems with rights or access to equipment delayed the shift to sound production for a few more years. (though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films) (TPO12, 63)

prohibitive /pr?'h?b?t?v/ adj. (指价格等)高得买不起的;禁止性的

我是分界线,大家先自己一遍速读哦。

(In Europe) it took a little longer,(mainly because there were more small producers) (for whom the costs of sound were prohibitive),and ( in other parts of the world) problems (with rights or access to equipment) delayed the shift to sound production (for a few more years) ( though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films). (TPO12, 63)

分析:

本句的主干就是一个并列结构:it took a little longer and problems delayed the shift to sound production

修饰一:(In Europe),介词短语

修饰二:(mainly because there were more small producers),从句

中文:主要是因为有更多小的制造商

修饰三:(for whom the costs of sound were prohibitive),从句,修饰produces

中文:对于他们来说转换声音的成本巨大

修饰四:(with rights or access to equipment),介词短语,修饰problems

中文:专利权以及设备的问题

修饰五:(for a few more years),介词短语

修饰刘:(though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films),括号,解释说明

中文:虽然在很多大城市的影院为了播放国外有声电影已经用线装好了设备

参考翻译:

欧洲花得时间要长一些,主要是因为有更多小的制造商,对于他们来说转换声音的成本巨大。在世界其它部分,专利权以及设备的问题延迟了向声音产业转变很多年。(虽然在很多大城市的影院为了播放国外有声电影已经用线装好了设备)

这个句子的主要修饰成分就是从句、介词短语,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

托福阅读长难句:外在信号

The disorienting effects of this mismatch between external time cues and internal schedules may persist, like our jet lag, for several days or weeks until certain cues such as the daylight/darkness cycle reset the organism's clock to synchronize with the daily rhythm of the new environment. (TPO13, 46)

disorient /d?s'?r??ntet/ vt. 使(人)迷失方向,使(人)混乱

persist /p?'s?st/ vi.坚持;持续

jet lag时差反应

synchronize /?s??kr??na?z/ v. 同时发生,与...一致

我是分界线,大家先自己一遍速读哦。

The disorienting effects(of this mismatch)(between external time cues and internal schedules)may persist, (like our jet lag), (for several days or weeks) (until certain cues such as thedaylight/darkness cycle reset the organism's clock) (to synchronize with the daily rhythm of the new environment). (TPO13, 46)

长难句分析:

这个句子主干部分就是The disorienting effects may persist

修饰一:(of this mismatch) ,介词短语

中文:这种不匹配

修饰二:(between external time cues andinternal schedules) ,介词短语

中文:在外在信号与内在循环之间

修饰三:(like our jet lag) ,介词短语

中文:像时差反应一样

修饰四:(for several days or weeks) ,介词短语

中文:几天或几周

修饰五:(until certain cues such as thedaylight/darkness cycle reset the organism's clock) ,从句

中文:直到一些外在信号像白天或黑夜重置了生物钟

修饰六:(to synchronize with the dailyrhythm of the new environment) ,非谓语动词

中文:以便和新环境的日常循环同步

参考翻译:

外在信号与内在循环不匹配引起的错乱反应可能会持续(像时差反应一样)几天或几周,直到一些外在信号像白天或黑夜重置了生物钟以便和新环境的日常循环同步。

这个句子的主要修饰成分就是从句,大家务必想清楚,每一个修饰成分修饰的是什么,才能看清楚这个句子的结构。

篇5:托福阅读备考:事实信息题讲解

托福阅读备考之事实信息题讲解

1. 提问方式:

Accordingto paragraph… which of the following statements is true of / concerned with /related to X?

例:According toparagraph 1, what was true of the Sahara region around 6,000 B.C.? (TPO 28 EarlySaharan Pastoralists)

Accordingto paragraph… why / how / what….?

例:According to paragraph 1, why is playdifficult to define? (TPO 30 Role of Playin Development)

分析:通过以上两种不同提问方式可以总结出该题型有以下几个特点:

1). 该题型是就某段话当中的某个细节信息(即提问方式1中的X)进行提问。

2). 该题型可以围绕该细节信息的不同方面进行提问,通过特殊疑问词which;what; why; how可以看出。

3). 由于题干中未出现infer;suggest; indicate等字样,所以该题型旨在考察文本信息的字面含义,无需考生进行文本的隐含意推理。

2. 解题步骤:

Step 1: 读题干,找出定位词

注意:如果是提问方式1, 那么定位词则是位于介词of/with/ to后面的信息。

如果是提问方式2, 那么定位词一般是名词,并且是非主题性的名词(当然定位词不一定只能找一个,一般可以找2到3个,因为定位词越多相对定位的位置也会越。)

例:

Accordingto paragraph 2, which of the following presents a particular challenge toresearchers who study play behavior in animals?(TPO30 Role of Play in Development)

分析:通过提问方式类似于第1种提问方式,其实题干可以改写成whichof the following statements is true of the challenge to researchers who… 因此,定位词应该是位于介词of后面的challenge toresearchers。至于后面的playbehavior就不需要了,因为它属于通篇的主题词。

Accordingto paragraph 4, how did the Catholic Church react to the introduction ofmechanical clocks? (TPO 30 The Inventionof Mechanical Clock)

分析:通过提问方式属于第2种提问方式,因此考生们应该在题干中找出名词部分,考生们可以看到两组名词:CatholicChurch和MechanicalClocks, 并且这两组词都是我们所需要的定位词。

Paragraph5 answers which of the following questions about mechanical clocks. (TPO 30 The Invention of Mechanical Clock)

分析:通过题干找出题干中一疑似的定位词组Mechanical Clocks, 但是却发现整篇文章都在讨论MechanicalClocks。这种类型的提问方式是考生们怕看到的,因为定位词无效。此刻建议考生们可以反过来先读选项,然后根据选项中的定位词回读段落寻找答案。

Step 2: 通过题干中定位词回原文进行定位。

注意:在定位的过程中考生们可能会遇到以下2个问题:

问题1:定位词在原文中可能是非原文原词(如果是专有名词一般在原文中就是原文原词,但如果是普通名词则有可能是非原文原词)。

例1:定位词为原文原词的情况

Paragraph 1: Evolutionary biologists believe thatspeciation, the formation of a new species, often begins when some kind ofphysical barrier arises and divides a population of a single species intoseparate subpopulations. Physical separation between subpopulations promotesthe formation of new species because once the members of one subpopulation canno longer mate with members of another subpopulation, they cannot exchangevariant genes that arise in one of the subpopulations. In the absences of geneflow between the subpopulations, genetic differences between the groups beginto accumulate. Eventually the subpopulations become so genetically distinctthat they cannot interbreed even if the physical barriers between them wereremoved. At this point the subpopulations have evolved into distinct species.This route to speciationis known as allopatry(“alio-” means “different”,and “patria” means “homeland”).(TPO31 Speciationin Geographically Isolated Populations)

Q: According to paragraph 1, allopatric speciation involveswhich of the following?

分析:此题干中的定位词为allopatric speciation, 为专有名词,在原文中为原文原词,即后一句话为定位句。

例2:定位词为非原文原词的情况

Paragraph 2: Playappears to be a developmental characteristic of animals with fairlysophisticated nervous systems, mainly birds and mammals. Play has been studiedmost extensively in primates and canids (dogs). Exactly why animals play isstill a matter debated in the research literature, and the reasons may not bethe same for every species that plays. Determining the functions of play is difficultbecause the functions may be long-term, with beneficial effects not showing upuntil the animal's adulthood. (TPO30 Role of Play in Development)

According toparagraph 2, which of the following presents a particular challenge toresearchers who study play behavior in animals?

O The delay between activities and the benefitsthe animal derives from them.

O The difficulty in determining which animalspecies play and which do not.

O The fact that for most animals, there is noclear transition from youth to full adulthood.

O The lack of research on the play behavior ofanimals other than canids and primates.

分析:此题干中的定位词为challenge & researchers, 在原文中考生们无法找到这两个定位词,但是可以找到challenge的同义替换形式difficult, 因此该句即是我们所需要的定位句。

问题2:定位词在原文中出现不止一次。

Paragraph 7: Occasionally, a sequence offossil-rich layers of rock permits a comprehensive look at one type of organismover a long period of time. For example, Peter Sheldon' s studies of trilobites, a now extinct marineanimal with a segmented body, offer a detailed glimpse into three million yearsof evolution in one marine environment. In that study, each of eight different trilobitespecies was observed to undergo a gradual change in the number of segments ---typically an increase of one or two segments over the whole time interval. Nosignificant discontinuous were observed, leading Sheldon to conclude thatenvironmental conditions were quite stable during the period he examined. (TPO30 The Pace of Evolutionary Change)

According toparagraph 7, Peter Sheldon’s studies demonstrated which of the following abouttrilobites?

O They underwent gradual change over a longtime period

O They experienced a number of discontinuoustransitions during their history

O They remained unchanged during a long periodof environmental stability

O They evolved in ways that cannot be countedfor by either of the two competing theories.

分析:通过题干找出定位词Peter Sheldon & trilobites, 然后回读原文进行定位,考生们会发现这两组定位词在原文中分别出现2次。因此,考生们需要定位的范围变大,难度由此也加大了。这种类型的事实信息题是考生们在考场上不愿意看到的一种,但是很不幸的是由新的几套TPO中的例题显示这种类型的题目正在变多,所以朗阁海外考试研究中心的专家请各位考生平时在练习时加大这种类型的考题的练习。

Step3: 比较定位句与选项的内容,选出语义接近的选项。

注意:1). 考生们所看到的定位句可能是一个非常长的句子,而选项相对比较简短,所以考生们一定要学会从长难句中截取你所需要的能回答问题的部分。简单点说就是比如题干中问你why….;那么,此时考生们在分析原文定位句时应该重点看because这种能够解释的部分。

2). 考生们在比较定位句与选项时切忌不能随意推理,只需要把握文本的字面意思即可。

例1:

Paragraph 3: To what extent competition determines the composition of acommunity and the density of particular species has been the source ofconsiderable controversy. The problem is that competition ordinarily cannot beobserved directly but must be inferred from the spread or increase of onespecies and the concurrent reduction or disappearance of another species. TheRussian biologist G. F. Gause performed numerous two-species experimentsin the laboratory, in which one of the species became extinct when only asingle kind of resource was available. On the basis of these experiments and offield observations, the so-called law of competitive exclusion was formulated,according to which no two species can occupy the same niche. Numerousseeming exceptions to this law have since been found, but they can usually beexplained as cases in which the two species, even though competing for a majorjoint resource, did not really occupy exactly the same niche. (TPO 29 Competition)

Paragraph 3 supports the idea that Gause’s experiments were importantbecause they

O provided a situation in whichcompetition could be removed from the interaction between two species

O showed that previous ideasabout the extent to which competition determines the composition of a communitywere completely mistaken

O helped establish thatcompetition will remove all but one species from any given ecological niche

O offered evidence thatcompetition between species is minimal when there is an overabundance of asingle food source

解题步骤:

1). 读题干,找出定位词Gause’s experiments, 然后把握题目问的内容是有关于G的实验的importance。

2). 通过定位词回到原文进行定位,位于第三句话。但是第三句只提到了定位词之一,接下来的第四句中提到了由此形成了一个law, 可以对应题干中想问的importance。

3). 第3句和第4句两句定位句的大意为“当只有一种食物来源被提供时,两种物种中的一种会消亡。参照这些实验和观察就形成了竞争互斥规律----没有哪两种物种可以占据同样的生态圈”,接下来浏览四个选项,发现C选项大意吻合----确定了竞争将会移除其他所有的物种在任何一个生态圈里面。

例2:

As railroad linesfanned out from Chicago, farmers began to acquire open prairie land in Illinois andthen Iowa, putting the fertile, deep black soil into production. Commercialagriculture transformed this remarkable treeless environment. To settlersaccustomed to eastern woodlands, the thousands of square miles of tall grasswere an awesome sight. Indian grass, Canada wild rye, and native big bluestemall grew higher than a person. Because eastern plows could not penetrate thedensely tangled roots of prairie grass, the earliest settlers erected farmsalong the boundary separating the forest from the prairie. In 1837, however,John Deere patented a sharp-cutting steel plow that sliced through the sodwithout soil sticking to the blade. Cyrus McCormick refined a mechanical reaperthat harvested fourteen times more wheat with the same amount of labor. By the1850s McCormick was selling 1,000 reapers a year and could not keep up withdemand, while Deere turned out 10,000 plows annually. (TPO 33 Railroads andCommercial Agriculture in Nineteenth-Century United States)

Accordingto paragraph 5, the firstsettlersgenerally did not farm open prairie land because

A.they could not plow it effectively with the tools that were available.

B.prairie land was usually very expensive to buy.

C.the soil along boundaries between the forest and the prairie was more fertile thanthe soil of the open prairie.

D.the railroad lines had not yet reached the open prairie when the first settlersarrived.

解题步骤:

1).读题干,找出定位词settlers& open prairie land, 并且抓住题干问的重点是because

2).根据定位词定位到句和第三句这样的语义群,这样的语义群可以给我们提供一个大范围定位,然后接下来考生们在第四句里看到了because,所以第四句就是我们需要的定位点。

3).定位句的语义大约为“因为东部的耕种工具无法穿透这里的根部缠结在一起的草,因此,早期的定居者们将农场建立在了远离草原的边界地区。”接下来浏览四个选项,只有A选项提到了因为耕作工具的原因,所以选择A选项。

3. 总结:

1).此种题型必须要先阅读题干,摸清题干所问的具体内容,然后再读文章进行定位

2).此种题型既可以只考察某一个特定的定位句理解;同时也可以考察2-3个定位句范围的意群理解。但无论怎样,考生不是漫无目的地搜索,而是根据题干有目的性地寻找答案

托福阅读真题原题+题目

By 1776 the fine art of painting as it had developed in western Europe up to this time had been introduced into the American colonies through books and prints, European visitors and immigrants, and traveling colonists who brought back copies (and a few original) of old master paintings and acquaintance with European art institutions.

By the outbreak of the Revolution against British rule in 1776, the status of the artists had already undergone change. In the mid-eighteenth century, painters had been willing to assume such artisan-related tasks as varnishing, gilding teaching, keeping shops, and painting wheel carriages, houses, and signs. The terminology by which artists were described at the time suggests their status: limner was usually applied to the anonymous portrait painter up to the 1760's; painter characterized anyone who could paint a flat surface. By the second half of the century, colonial artists who were trained in England or educated in the classics rejected the status of laborer and thought of themselves as artists. Some colonial urban portraitists, such as John Singleton Copley, Benjamin West, and Charles Wilson Peale, consorted with affluent patrons. Although subject to fluctuations in their economic status, all three enjoyed sufficient patronage to allow them to maintain an image of themselves as professional artists, an image indicated by their custom of signing their paintings. A few art collectors James Bowdoin III of Boston, William Byrd of Virginian, and the Aliens and Hamiltons of Philadelphia introduced European art traditions to those colonists privileged to visit their galleries, especially aspiring artists, and established in their respective communities the idea of the value of art and the need for institutions devoted to its encouragement.

Although the colonists tended to favor portraits, they also accepted landscapes, historical works, and political engravings as appropriate artistic subjects. With the coming of independence from the British Crown, a sufficient number of artists and their works were available to serve nationalistic purposes. The achievements of the colonial artists, particularly those of Copley, West, and Peale, lent credence to the boast that the new nation was capable of encouraging genius and that political liberty was congenial to the development of taste — a necessary step before art could assume an important role in the new republic.

1. What does the passage mainly discuss?

(A) European influence on colonial American painting

(B) The importance of patronage to artist

(C) The changing status of artists in the American colonies in the eighteenth century

(D) Subjects preferred by artists in the American colonies in the eighteenth century.

2. The word outbreak in line 5 is closest in meaning to

(A) cause

(B) beginning

(C) position

(D) explanation

3. The word undergone in line 6 is closest in meaning to

(A) led to

(B) transformed

(C) preferred

(D) experienced

4. According to the passage , before the American Revolution the main task of limners was to

(A) paint wheel carriages

(B) paint portraits

(C) varnish furniture

(D) paint flat surfaces

5. It can be inferred from the passage that artists who were trained in England

(A) considered artists to be superior to painters

(B) barely painted portraitists

(C) were often very wealthy

(D) imitated English painters

6. The word consorted in line 14 is closest in meaning to

(A) made decisions

(B) studies

(C) agreed

(D) associated

7. The word sufficient in line 16 is closest in meaning to

(A) adequate

(B) temporary

(C) friendly

(D) expensive

8. According to the passage , artists such as Copley, West and Peal signed their paintings

(A) increased the monetary value of the paintings

(B) made it more difficult for other artists to copy the paintings

(C) supported the artists' image of professionalism

(D) distinguished colonial American artists from European artists

9. The author mentions James Bowdoin III and William Byrd in line 17 as examples of which of

the following?

(A) Art gallery owners who displayed only European art

(B) Art collectors who had a profound influence on American attitudes toward art

(C) Artists who gave financial support to other artists

(D) Patrons whose helped to encourage artisans to become artists

10. With which of the following would the author be most likely to agree?

(A) Countries that have not had a political revolution are unlikely to develop great art.

(B) The most successful art collectors are usually artists themselves.

(C) The value of colonial American paintings decreased after the Revolution.

(D) Colonial artists made an important contribution to the evolving culture of the new nation.

PASSAGE 32 CBDBA DACBD

托福阅读备考之事实信息题讲解

托福阅读直接事实题解题攻略

两步教你搞定托福阅读文章小结题

托福听力主旨题记录解题信息3个技巧

以先学后教为题的心得体会

先学后教-论文

学霸教你考托福

托福阅读细节题分析

托福阅读读题技巧

要求职先学劳动合同法

托福听力如何记录解题所需信息

《托福阅读搞定事实信息题先学这4招(精选5篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档